Від Німеччини вимагають прикрити будинок культури путіна

АНАЛІТИКА 22.10.2022 Коментарі 0

Петиція до влади Німеччини з вимогою застосувати санкції до російського Будинку культури в Берліні (Russisches Haus der Wissenschaft und Kultur) набрала необхідну кількість голосів.

На думку ініціаторки петиції – програмістки з України Ольги Філіпової, ця установа слугує засобом російської пропаганди в Європі та перебуває «під прямим впливом» путіна.

Станом на 19:40 суботи, 22 жовтня, петиція набрала понад 1 200 голосів від необхідної тисячі.

У пояснювальній записці, зокрема, сказано, що росія заперечує воєнні дії проти українського народу, називаючи їх «спеціальною військовою операцією».

«Пропаганда є життєво важливим інструментом сучасної війни та формує психологічні, політичні та соціальні рішення. Применшення нападів на мирні українські міста є небезпечною стратегією війни. Для створення ворожого портрета сусідньої країни та готовності населення вбивати ворога потрібні десятиліття пропагандистської роботи. Російська пропагандистська машина найсильніша у світі», - йдеться у тексті.

На думку авторки ініціативи, росія використовує декілька механізмів для експорту пропаганди назовні.

«По-перше, щоби росіяни, які живуть за кордоном, мали узгоджене мислення зі своїми співвітчизниками (в росії). По-друге, нагодувати західний світ теоріями змови та дестабілізувати суспільну думку. Через різні організації, поширені по всьому світу, Росія встановлює партнерські відносини з іноземними установами і вкорінюється в кожній країні. Ні для кого не таємниця, що ультраправі й ультраліві партії фінансово підтримує Росія, і вони є ораторами Путіна за межами Росії в декількох європейських країнах», - переконана Ольга Філіпова.

Українка з’ясувала, що за всією діяльністю російського будинку культури в Берліні відповідає організація під назвою «россотрудничество». Остання є найважливішою інституцією, що відповідальна за експорт російської пропаганди за межі російських кордонів. Її представництва є майже в кожній країні й отримують з російського бюджету мільярди євро. А все задля того, щоби російська пропаганда змогла zомбувати росіян, які живуть за кордоном і місцевих жителів відповідних країн.

«Таким чином, ми бачимо чіткий зв’язок між президентом Російської Федерації, відповідальним за вбивство тисяч українців на основі аргументів фальшивої та цинічної пропаганди, та діяльністю, яку проводить російський будинок культури в Берліні. Простіше кажучи, російський будинок культури в Берліні = Путін», - робить висновок авторка петиції.

Ольга Філіпова також нагадала, що останніми заходами російського будинку були:

- інтерактивний фільм про Петра Першого (завойовника, з яким себе порівнював владімір путін);

- організація заходів, пов'язаних із днем ​​перемоги та нападом Німеччини на Радянський Союз під час Другої світової війни;

- розповсюдження фільмів про війну з поклонінням російським солдатам.

Будівля російського монстра пропаганди у Берліні має 7 поверхів і площу приблизно 29 тисяч м². Вона є найбільшою у структурі «россотрудничества» у світі і 2009 року її приблизна вартість становила 116 мільйонів євро.

«Ми вважаємо образливим мати таке масове представництво російської пропаганди в центрі європейської столиці, - йдеться у тексті петиції. - Тому вимагаємо застосувати санкції до російського будинку культури в Берліні та перетворити будівлю на осередок культури та соціального впливу, де різні волонтерські організації зможуть проводити свою роботу, організовувати заходи, пов’язані з допомогою тим, хто її найбільше потребує. Зараз ми переживаємо жорстокий геноцид українського населення, що проводить Росія. Європа та весь світ зазнають економічного впливу та загроз із боку Росії та її президента. Неприпустимо, щоби посеред провідної країни ЄС ми мали масивний пропагандистський блок, що поширює російську дезінформацію».

Фото openpetition.de

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: