Величезну рашистську ботоферму «накрили» у Дніпрі

НОВИНИ 22.10.2022 Коментарі 0

Потужний канал поширення проросійської пропаганди серед громадян України та Євросоюзу нейтралізували кіберфахівці СБУ.

Ботоферма рашистських спецслужб працювала у Дніпрі та поширювала в інтернеті дезінформацію щодо суспільно-політичної обстановки в європейських країнах. Також задокументовано факти масштабної агітації на підтримку країни-агресора і «розгону» закликів до захоплення державної влади в Україні.

Для здійснення інформаційних диверсій московити створили через підконтрольну ботоферму майже 10 тис. фейкових акаунтів. Для їх анонімної реєстрації використовували sim-картки українських, російських та європейських мобільних операторів.

Як з’ясувало слідство, головною «фермеркою» виявилась мешканка Дніпра, яка тривалий час працювала у сфері ІТ.

Після початку повномасштабного вторгнення на неї «вийшов» представник спецслужб рф і запропонував негласне співробітництво на користь окупантів.

За вказівкою свого московського куратора вона створила ворожу ботоферму. Необхідне телекомунікаційне обладнання встановила в орендованій квартирі.

Використовуючи спеціальне програмне забезпечення, щодня вона реєструвала в інтернеті до 100 фіктивних облікових записів.

Через них «генерувала» у соцмережах маніпулятивний контент, у тому числі фейкові коментарі «відомих експертів» і «політологів». Для підготовки прокремлівських дописів зловмисниця використовувала матеріали з пропагандистських інтернет-ресурсів кремля.

Цю діяльність щедро оплачували куратори з рф. Вони також мали доступ і часом дистанційно адміністрували цей телекомунікаційний вузол в Україні напряму з території росії.

Під час обшуків за місцем розташування ботоферми співробітники СБУ виявили GSM-шлюзи для реєстрації облікових засобів, комп’ютерну техніку з відповідним ПЗ, sim-картки мобільних операторів.

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Слідство намагається встановити і притягнути до відповідальності всіх причетних осіб.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: