Віцеспікерка з Угорщини "літає у космосі": заявила, що Україні треба дозвіл росії на вступ до НАТО

НОВИНИ 24.04.2023 Коментарі 0

Віцеспікерка парламенту Угорщини Дора Дуро заявила, що вступ України до НАТО без великих безпекових ризиків можливий лише за умови, що такий крок схвалить Росія у форматі угоди.

Про це Дуро, представниця крайньої правої угорської партії "Наша Батьківщина", заявила в інтерв’ю "Известиям", повідомляє "Європейська правда".

Дуро сказала, що "ми не бачимо жодних обставин, які б дозволили нам підтримати розширення НАТО за рахунок України". 

"Доки кордони України оспорюються і триває збройний конфлікт, навіть власні правила НАТО виключають приєднання Києва до Альянсу", – заявила вона.

Потім вона висунула умову вступу України до НАТО, якою, за її словами, має бути згода Росії.

"Без ризику початку війни вступ України можливий лише в тому випадку, якщо Росія схвалить це у вигляді певної угоди", - заявила представниця угорського парламенту.

У цьому контексті Дуро також розкритикувала Київ за начебто "утиски" національних меншин. 

"Українське керівництво не бажає гарантувати елементарні права угорцям, румунам, російським та іншим меншинам у країні, намагається обмежити їхні існуючі права, особливо у сфері використання мови. У світлі збільшення військової допомоги Київ ще менше відчуває потребу йти на компроміс і гарантувати адекватні права докорінному угорському населенню Закарпаття" , - сказала вона.

Дуро заявила, що українська влада могла б зробити "правильний крок" у цьому напрямку та дати Закарпатській області і іншим регіонам територіальну автономію.

У Міністерстві закордонних справ України оперативно відреагувало на заяви угорської чиновниці. Зокрема, речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що  йдеться про небезпечні спроби угорських політиків ставити безпеку євроатлантичного простору в залежність від забаганок Москви.

 "Україна має суверенне право вільно обирати засоби безпеки. Це право неоднаразово підтверджувалося на рівні всіх держав-членів НАТО, зокрема і Угорщини.

Ми не потребуємо дозволу Росії, аби стати членом Альянсу. Водночас небезпечно, коли окремі угорські політики намагаються ставити безпеку євроатлантичного простору в залежність від забаганок Москви.

Немає жодних об‘єктивних причин, які перешкоджали би вступу України в НАТО. Українське членство лише посилить Альянс, унеможливить повторення російської агресії в Європі в майбутньому", - додав Ніколенко.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: