Російські засоби пропаганди розколюють Польщу та розпалюють сепаратизм

НОВИНИ 24.04.2023 Коментарі 0

Росія намагається розколоти польське суспільство та розпалює сепаратистські тенденції. У засобах масової пропаганди кремль поширює дезінформацію а активізує тему сілезького сепаратизму. Причому пов’язує його з очікуваним розпадом України.

Про це у своєму Твіттері пише уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

За його словами, росія продовжує гнути тему про нібито плани Варшави приєднати західні землі України, що може призвести до «розпаду Польщі», чиї історично «німецькі землі» (Сілезія), вимагатимуть автономії або «повернення до Німеччини».

Російські засоби масової брехні фантазують, що Сілезія може піти у вільне плавання чи повернутися до свого «німецького порту приписки». І наголошують на праві сілезців на самовизначення та бажання Німеччини повернути «втрачені» землі.

«Росіяни уважно стежать за діяльністю автономістських кіл у Сілезії та їхніми вимогами в контексті майбутніх виборів у Польщі та намагаються використати автономістів у своїх цілях, тобто спричиняючи хаос і розпалюючи негативне ставлення до центральної влади», - написав польський урядовець.

Він також нагадав слова кремлівського васала у Чечні рамзана кадирова, сказані раніше. Тоді путінський підлабузник марив за допомогою росії провести «референдум» про автономію Сілезії.

Інструменталізація Росією сепаратистських рухів у європейських країнах є загрозою, яку вже бачили, серед іншого, у діяльності російських тролів, які поширювали дезінформацію під час референдуму щодо Каталонії.

Втручання Росії в конфліктні відносини між політичним центром і зацікавленими в автономії регіонами в європейських країнах може посилитися. В інтересах Москви дестабілізувати та послабити ворожі до неї країни, а також антагонізувати їхні суспільства, - застеріг Станіслав Жарин.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: