Сакральний ліліпутін – сформований тренд рашаідеології

НОВИНИ 24.04.2023 Коментарі 0

Рашисти намагаються перетворити свого недофюрера не просто на лідера їхнього болота, а й на об’єкт поклоніння. Спільними зусиллями політтехнологів, офіційних органів і церкви бункерного діда почали величати архістратигом, з ним малюють ікони та як обереги шлють на фронт, а також продають в онлайн-магазинах, де любителі заробити на хайпі заганяють ціни в космос.

Сакралізація президента – новий феномен воєнного часу. Як у часи ІІ світової закликом до різного роду подвигів були «За родіну, за Сталіна!», так тепер московитів закликають молитися за здоров'я Путіна і хреститися на ікону гаранта їхньої беззубої конституції. Хоча, як нагадує ТГ-канал «МО», в її 14 статті сказано, що рф – світська держава, таку лінію просувають і в РПЦ, і військове командування. Тож прикладів зведення Путіна в ранг святих не бракує.

Обожнюванням Путіна зайнялася правляча партія. За словами одного із пермських мобілізованих, «Єдина Росія» відправила ікони з «ликом»  ліліпутіна на фронт в одній посилці з речами першої необхідності: водою, тушонкою і гречкою.

Сакралізацію Путіна заохочує РПЦ: священики, які приїхали на Донбас, роздали солдатам «військові» молитвослови з хрестами, «калашниковими» та з молитвою про ліліпутіна, у якій є слова: «Даруй верховному головнокомандувачу владіміру, мужньому архістратигу та боголюбному правителю російському перемогу». Тобто його називають ватажком небесного воїнства нарівні з архангелом Михаїлом.

Восени 2022-го патріарх Кіріл запропонував нову молитву за здоров'я «владіміра владіміровіча». А під час конференції в день Народної Єдності патріарх натякав на статус путлєра як «помазаника Божого», вказуючи, що сидіти вони повинні поряд, як зазвичай сиділи цар і патріарх.

Молитву за ліліпутіна богослов Андрєй Кураєв назвав єретичною – адже виявляється, що Богоматір «кров Свою за нас на полі бою проливає і цим нас спасає» (очевидно, цитата з тієї «молитви»). Він також вважає, що це усвідомлена політика, обрана церквою, де питання віри відходять на другий план: «Інтереси церкви – це інтереси насамперед владні та майнові».

При цьому на ліліпутіна-святого активно формується споживчий попит: на «Авіто» та «Ярмарку Майстрів» (рашасайти, де продають усілякі речі та саморобки) стали щоразу частіше з'являтися не лише парадні портрети, а й ікони із зображенням президента. За одну з таких робіт невідомий художник просив 1,5 мільйона рублів.

Нещодавно на «Авіто» розмістила оголошення мешканка Старого Оскола, яка продавала портрет недофюрера, вишитий хрестиком, за 200 тисяч рублів. А на виставці «Художники Донбасу – Білгородчині» художник Грігорій Новіков презентував картину з іконою Володимирської Божої Матері, на якій, за словами художника, видно образ ліліпутіна.

Але скільки би на московитського недофюрера не казали «святий», меншим злочинцем від того він не стане. А суд у Гаазі, на який він мав би потрапити ще перед судом Божим, його вже зачекався.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: