Великобританія і Канада посилять дроновий потенціал ЗСУ

НОВИНИ 08.03.2024 Коментарі 0

Велика Британія виділить 325 мільйонів фунтів стерлінгів на 10 тисяч різноманітних безпілотників для України. Про це стало відомо під час візиту до України у четвер, 7 березня, міністра оборони королівства Ґранта Шаппса.

Прикметно, що перед цим візитом ішлося про суму 200 мільйонів фунтів на дрони: морські FPV, розвідувальні й ударні.

Делегація Великобританії, у складі якої був і голова Генерального штабу Збройних сил країни адмірал Тоні Радакін, зустрілася із Президентом України Володимиром Зеленським і міністром оборони Рустемом Умєровим.

Володимир Зеленський та Ґрант Шаппс домовилися про міцний зв'язок

«Під час зустрічі з державним секретарем Великої Британії з питань оборони Грантом Шаппсом обговорили продовження оборонної співпраці між нашими країнами. \

Основна увага – посиленню ППО, далекобійних спроможностей нашої армії, забезпеченню інших нагальних потреб в озброєнні та боєприпасах, а також питанню спільного виробництва зброї», - йдеться у повідомленні Глави держави.

Раніше в інтерв’ю «Європейській правді» британський посол у Києві Мартін Ґарріс заявив, що дрони вироблятимуть на території обох країн

Велика Британія разом із Латвією очолили міжнародну «коаліцію безпілотників», яку створили в рамках контактної групи з питань оборони України у Рамштайні.

До слова, коаліцію поповнить Канада, про що заявив міністр оборони країни Білл Блер.

Оттава сприятиме посиленню потенціалу дронів в Україні.

"На сьогодні Канада значно активізувала свій внесок у розвиток потенціалу дронів в Україні, передавши Києву понад 100 спеціалізованих камер для безпілотників канадського виробництва від компанії L3 Wescam", - сказано у пресрелізі.

Канада передала понад 800 багатоцільових безпілотних літальних апаратів SkyRanger R70.

На фото з відкритих джерел – канадський безпілотник SkyRanger R70

Також читайте: Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: