Влада нібито викопала протитанковий рів на кордоні з ЄС, аби українці не втікали

НОВИНИ 08.03.2024 Коментарі 0

Фотографія протитанкового рову шириться соцмережами із «відповідним» підписом: мовляв, його зроблено «за наказом диктатора Зеленського, щоб українці не мали змоги тікати до вільних демократичних країн». Ті, хто поширює це, ще й обурюються – мовляв, таких захисних споруд не вистачає на кордоні з росією.

Насправді протитанковий рів, що на світлині, споруджений на Донбасі, запевняють аналітики проєкту StopFake, які дослідили цей вкид. А чоловік зі світлини – український військовий журналіст Влад Волошин, який опублікував це фото на своїй сторінці у Facebook 3 березня.

Як можна дізнатися з його допису, світлину зроблено на одному з найгарячіших напрямків на Донбасі у березні 2024 року. На фото справді протитанковий рів, від якого до ворога зараз менше ніж півтора кілометра. Як пише Волошин, цей рів насправді спорудили ще у 2016 році, а кілька тижнів тому його відновили.

«Для тих, хто поширює інформацію про відсутність інженерних споруд у нас, запевняю, що рів цей викопаний досить давно (я його бачив на власні очі ще 2016 року). Кілька тижнів тому його просто відновили, хоча це було дуже небезпечно. Таких ровів та інших інженерних фортифікаційних споруд збудовано чимало. Просуватися вперед ворогові буде дуже складно», – йдеться у дописі Влада Волошина.

На жаль, це не вперше у мережі шерять дезінформацію про фортифікаційні споруди нібито на українських кордонах із ЄС. Також раніше деякі користувачі писали, що нібито через масову втечу чоловіків у зв’язку з мобілізацією українська влада спорудила рів на кордоні з Молдовою. Насправді спорудження фортифікаційних споруд на кордоні з Молдовою спричинене необхідністю зміцнення цієї ділянки через ситуацію в Придністров’ї та можливі провокації на цій ділянці.

Зрештою, елементарна логіка підказує, що піша людина без проблем може подолати рів, який є перешкодою для проїзду бронетехніки. Тож проти втікачів такі споруди не застосовують.

Отже, усе це жодним чином не стосується західних кордонів України, оскільки є пропагандистською вигадкою.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: