Велика Британія надала Україні багатомільярдне фінансування для закупівлі зброї

НОВИНИ 07.10.2024 Коментарі 0

Доступ до фінансування на 3,5 млрд. фунтів стерлінгів (приблизно 4,6 млрд. доларів) надала офіційному Києву Великобританія для закупівлі військової техніки. Згідно з угодою, офіційний Київ може не використати всю суму, а задовольняти потреби ЗСУ за необхідності.

Контракти із британськими виробниками, такими як Sheffield Forgemasters, вже укладено та направлено на посилення української артилерії, пише у своєму ТГ-каналі військово-політичний оглядач Ігаль Левін із посиланням на ресурс Ukdj.

Сторони також домовилися про постачання складного озброєння та підтримки різних наземних систем. Британський уряд продовжує активно підтримувати Україну, розширювати виробництво та забезпечувати довготермінові оборонні потреби країни, яка протистоїть російській агресії.

Міністр збройних сил Великої Британії Люк Полард, зокрема, сказав:

- Поглиблюючи наші зв’язки з ОПК України, ми розширюємо власні промислові потужності, одночасно нарощуючи можливості України. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною і будемо підтримувати стільки, скільки буде необхідно».

Окрім того, Task Force HIRST – міжурядова команда за участі декількох міністерств, працює над стимулюванням промислового виробництва і сприянням міжнародній співпраці з українськими компаніями. Мета – гарантувати, що британські виробники оборонної продукції будуть повністю готовими відповідати військовим потребам України, що зростають. Майбутні замовлення фінансуватимуть із резервів України та фінансування, яке надала Великобританія.

Нещодавно британський уряд перевиконав свою обіцянку поставити 12 самохідних артилерійських гармат AS-90 155-мм калібру (на фото) протягом 100 днів. Станом на сьогодні надано вже 10. Незабаром ЗСУ отримають іще 6.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: