Очільниці МСЕК із Хмельницького обрали запобіжний захід та призначили рекордну заставу

НОВИНИ 07.10.2024 Коментарі 0

60 днів тримання під вартою із можливістю вийти під заставу 500 мільйонів 1 528 гривень – таке рішення оголосив Печерський районний суд Києва у понеділок, 7 жовтня, щодо керівниці Хмельницької медико-соціальної комісії Тетяни Крупи.

Про це повідомляє "Суспільне". Жінку звинувачують у незаконному оформленні інвалідності чоловікам для уникнення військової служби. Нагадаємо, днями стало відомо про вилучення під час обшуків у помешканні чиновниці приблизно 6 мільйонів доларів готівкою.

Прокурор Іван Пеліван розповів, що суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення, яка просила взяти Крупу під варту із можливістю застави у понад 500 млн гривень.

"Слідчий суддя врахував доводи сторони обвинувачення та обрав відповідний запобіжний захід. Це все, що я можу сказати на цей час", - додав прокурор.

Підозрювана, як і її адвокати, не відповіла на запитання чи вноситиме заставу. 

Додамо, що Крупа була представницею партії "Слуга народу" у Хмельницькій обласній раді та володіла великою кількістю нерухомості. 

Пресслужба партії "Слуга народу", зазначає "Суспільне", опублікувала заяву про намір виключити Крупу зі складу депутатів Хмельницької облради "у рамках імперативного мандата". У "президентській" партії також наголосили, що очільниця МСЕК не є та не була членкинею "Слуги народу", а під час зборів політсили її виключили із фракції "Слуги народу" у Хмельницькій облраді.

Цікаво, що і Тетяна Крупа, і її чоловік Володимир оформили собі інвалідність.

Як зазначив у своєму дописі у FB журналіст Юрій Бутусов, Крупа перебувала на одній посаді у МСЕК протягом 16 років і пережила каденції чотирьох президентів України. Процитуємо нижче частину його допису:

- Тетяна Крупа, голова обласного МСЕК, яка з початку війни видавала довідки про непридатність до військової служби, була головним лікарем медико-соціальної комісії із 2008 року! При чотирьох президентах, без змін 16 років на одній посаді! У 2015-му році балотувалась до облради за списком "Блоку Петра Порошенко", не пройшла. А в 2020-му балотувалась за списком партії "Слуга народу" і стала депутатом, засідає у Хмельницькій облраді. Особливо смішно це виглядає на фоні гучної рекламної кампанії Зеленського про "нові обличчя". Як думаєте, за яку суму 60-річна на той момент Крупа, яка усе життя провела на держслужбі та балотувалсь раніше від Порошенка, купила собі продовження роботи на посаді голови МСЕК та місце "нового обличчя" від партії Зеленського?

Чоловік Тетяни – Володимир Крупа, також усе життя до виходу на пенсію працював на держслужбі, причому був керівником Хмельницької обласної Держфінінспекції та Держаудитслужби. Як же іронічно, що саме Володимир зображений на легендарному тепер відео, де він лежить на сімейному ліжку, заваленому мільйонами доларів.

Так само Тетяна та Володимир виховали і сина Олександра Крупу. При Порошенкові він був призначений у 2018-му році у президентську вертикаль, на посаду першого заступника голови Хмельницької районної державної адміністрації, і ось які статки родини він декларував у 2018-му році:

"Олександр Крупа, разом із сім’єю, декларують: три квартири, приміщення аптеки, п’ять різних нежитлових приміщення, манікюрний кабінет та приміщення магазину. Мають у власності також дві земельні ділянки у Хмельницькому, одну – у Ружичанці та одинадцять (по два гектари кожна) – у Гнатівцях Хмельницького району. Із незавершеного будівництва сім’я декларує житловий будинок у Хмельницькому, два дачних будинки у Новоушицькому районі. Із транспорту Крупа декларує автомобілі Volkswagen TOUAREG 2013 та Land Rover DISCOVERY SPORT 2016 років випуску".

Одразу після того, як мама стала депутатом Слуги народу, її син Олександр також пішов на підвищення, став начальником обласного Пенсійного фонду, і при президенті Зеленському нелегальні доходи родини Круп стрімко збільшились:

"З декларації Тетяни Крупи за 2023 рік відомо, що на ній та членах її сім'ї задекларовані чотири квартири, 16 житлових будинків, три гаражі, 38 земельних ділянок. Задекларований автомобіль PORSCHE 2019 року".

Лікар державної установи на новому "Порше"! Родина "Слуги народу", середнього рівня обласних чиновників, які усе життя працюють виключно на держслужбі, володіє відкрито майном крутіше за більшість бізнесменів, і нікого це не дивувало, усіх правоохоронців і контролерів!

За повідомленням ДБР, удома мати та батько Крупи зберігали понад 6,5 мільйонів доларів  готівкою, а також прикраси та коштовності на багато сотень тисяч доларів, але це тільки менша частина майна:

"Серед іншого вони володіють 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. метрів квадратних в одному із парків Хмельницького. За кордоном у їхній власності нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також "накопичила" майже 2,3 млн доларів США" 

Вражає, що їх 37-річний син Олександр Крупа у 2022-2023 роках як начальник обласного Пенсійного фонду купив дві дорогі автівки: Audi Q8, 2021 року випуску за 2,1 млн грн і BMW X7, 2022 року випуску за 2,2 млн грн.

На світлині: Тетяна Крупа під час обрання запобіжного заходу у Печерському суді / ТГ-канал WARSHAL

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: