Варшава висловила китайське попередження Пекіну

НОВИНИ 24.07.2024 Коментарі 0

Польща поставила умову Китаю: якщо гібридні атаки мігрантів з території Білорусі триватимуть, залізничний транзит буде зупинено.  

Про це йшлося під час візиту президент Польщі Анджея Дуди до Пекіна, щоби зупинити міграційну кризу на кордоні з Білоруссю, пише DW із посиланням на Bloomberg.

Після того кількість спроб перейти нелегально кордон значно скоротилася, зазначила агенція.

Після початку повномасштабної російської агресії проти України багато торгівельних маршрутів перестали функціонувати. Білорусь стала основним каналом залізничного постачання китайських товарів до ЄС. За даними Євразійського залізничного альянсу, у першому кварталі 2024 обсяг контейнерів, перевезених через РБ, збільшився на 89%.

МЗС Китаю у відповідь на запитання Bloomberg заявило, що Пекін «сподівається, що відповідні сторони зможуть правильно вирішити розбіжності шляхом діалогу» та «забезпечити безпеку та безперебійність міжнародних логістичних каналів».

За даними міністра внутрішніх справ Польщі Томаша Семоняка, з початку червня кількість нелегальних перетинів кордону з Білоруссю зменшилася на 70%. Понад сто таких випадків зафіксували польські прикордонники 27 червня, в останній день державного візиту пана Дуди до Китаю.

Нагадаємо, ще 10 липня молодший аналітик Програми російських і білоруських студій Ради зовнішньої політики «Українська призма» Павло Радь у студії Білоруського інформаційного центру у Львові розповів про вплив Китаю на політику Мінська та лукашенка, та, зокрема, наслідки візиту президента Польщі Анджея Дуди до Пекіна.

Фото – wyborcza.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: