Шість історій про волонтера з Британії Річарда Вудрафа

ВІДЕО 24.07.2024 Коментарі 0

Річард Вудраф – 31-річний громадянин Великої Британії зі Східного Сассекса, що неподалік від Лондона. Він заслужив на велике-велике спасибі від України, зокрема нашої контррозвідки. Його англомовний акант у мережі Х – один з тих, через який сотні тисяч іноземців у різних країнах світу довідуються правду про українську-російську війну, а відтак донатять на ЗСУ.

Понад 5 мільйонів людей щомісяця перечитують його дописи і переглядають його відео з України. А це сотні тисяч сердець, що співчувають Україні, і ще більше доларів, які витрачені на гуманітарку і дрони.

І тут постає головне питання? Чому люди, які живуть у різних країнах, у різних культурних і побутових умовах, які спілкуються між собою через інтернет, довіряють Річарду Вудрафу? Я знайшов відповідь на нього. Після безпосереднього спілкування з Річардом. Цей середнього зросту британець – надзвичайно енергійна і емоційна людина, котра готова віддати частину свого життя, щоб допомогти тим, хто безневинно постраждав від дикого нелюдського варварства. І таких людей у світі, виявляється, дуже багато. Це своєрідне міжнародне братство гуманістів, котрі не хочуть чекати, коли Захід оговтається і лідери домовляться. Це братство існує поза державними кордонами, нікчемним Статутом ООН і самітами. Але   їм часто бракує провідника. Ним став Річард. І він знає, що найцінніше у цьому братстві – це довіра, яка здобувається роками, а втрачається за мить. 

А далі сталась доленосна для його волонтерської долі зустріч. Він познайомився із керівником львівської доброчинної організації «Ангел життя» з Ернестом Полянським.

Вони почали спільно  допомагати не тільки військовим, а й дитячим будинкам, людям, які втратили житло. Херсон, Харків, Куп'янськ, Часів Яр – така географія їхніх гуманітарних поїздок.    

Це був період снарядного голоду, і Річард часто чув від військових, що їм потрібні дрони, багато дронів. Згодом Ернесту Полянському спільно з Річардом вдалось налагодили виробництво і постачання на фронт дронів. 

Керівник львівської доброчинної організації «Ангел життя» Ернест Полянський ( на передньому плані)  та Річард Вудраф

Сьогодні вони продукують дуже надійні і найдешевші в Україні дрони. Понад те,  передають їм військовим тільки безплатно.

Річард міг би зараз ніжитись під іспанським сонцем у курортній Малазі, де його і застала війна. Як турист  він побував вже у понад 25 країнах. Власне, 2021-го він збирався до України, готувався, збирав інформацію.  Але стався ковід і подорож довелось відкласти. Почалась велика війна, але він таки прихав в Україну, але не як турист, а за покликом серця.

Пропонуємо вашій увазі фільм «Шість історій про  волонтера з Британії Річарда Вудрафа», який віддав своє серце Україні, а на прохання мами повернутись, каже, що він в Україні почувається щасливим! 

Фото - Річард Вудраф, світлина зі сторінки у мережі Х 

  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: