Варшава проти призупинення допомоги від ЄС палестинцям

НОВИНИ 10.10.2023 Коментарі 0

Міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау заявив, що призупинення допомоги Європейського Союзу Палестинській автономії може мати негативні наслідки.

Про це повідомило Польське радіо.

У вівторок міністри закордонних справ ЄС мають обговорити подальшу підтримку Палестинської автономії під час онлайн-засідання Ради закордонних справ.

Збіґнєв Рау на прес-конференції пояснив, що припинення допомоги палестинцям є недоцільним:

«Я вважаю, що було б вкрай недоцільно обмежувати або навіть призупиняти цей вид допомоги, оскільки це призвело б до дестабілізації політичної ситуації на Західному березі, що сприяло б розкладу цього регіону через активну підтримку ХАМАСу».

Збіґнєв Рау додав, що обмеження допомоги Палестинській автономії також може призвести до хвилі еміграції.

Призупинення заявленої Європейською комісією допомоги Європейського Союзу палестинцям, у тому числі понад двом мільйонам людей, що живуть в охопленому війною секторі Газа, викликало занепокоєння уряду Іспанії.

Прем'єр-міністр Педро Санчес «рішуче» засудив атаку ХАМАС на Ізраїль, але не підтримав «право Ізраїлю захищатися», як це зробили США, Великобританія, Франція та Італія, відзначають іспанські ЗМІ.

Глава іспанської дипломатії Хосе Мануель Альбарес відкинув можливість призупинення допомоги ЄС палестинцям, підкресливши, що глави МЗС країн ЄС не знали про такий намір.

Фото - AP.

Рішення про призупинення допомоги залишається за урядами країн ЄС у Раді Євросоюзу, — нагадав він.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: