В українському війську понад 62 тисячі жінок

НОВИНИ 08.03.2024 Коментарі 0
Чисельність жінок у ЗСУ зростає. Про це 8 березня повідомили на каналі Сил оборони, що координується Міністерством оборони України.

Станом на січень 2024 року в українській армії служить 45 587 військовослужбовиць. Для порівняння: у 2014 році цей показник становив понад 16,5 тисяч, а у 2023 році – понад 43,4 тисячі.

Загалом у 2024 році загальна кількість жінок у ЗСУ (не тільки військовослужбовиць) сягнула 62 тисячі. У 2014 році цей показник становив 49 тисяч. Про це повідомляють Сили оборони України.

«Дякуємо за Ваш внесок у перемогу!», – кажуть у Силах оборони.

Нагадаємо, торік Military Media Center повідомляв, що у зоні бойових дій перебувають понад 5 тисяч жінок-військових.

У Збройних силах України служить на 40% більше жінок, ніж у 2021 році, і за останні два роки кількість жінок у війську зросла на 12 тисяч.

Зараз службу проходить майже 43 тисячі військовослужбовиць, повідомляє Міноборони України.

У відомстві розповіли про зміни на шляху до гендерної рівності в армії за останні роки. Зокрема, в Україні скасували офіційні обмеження для доступу військовослужбовиць до усіх посад.

«Якщо раніше жінки могли проходити службу на посадах переважно медичних спеціальностей, зв'язківців, бухгалтерів, діловодів і кухарів, то нині – жінка в армії може бути водієм, гранатометником, заступником командира розвідгрупи, командиром БМП, ремонтником, кулеметником, снайпером тощо», – кажуть у МОУ.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: