В одній із військових частин на Волині офіцер по-звірячому побив солдата

НОВИНИ 19.04.2023 Коментарі 0

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону розпочато розслідування за фактом побиття офіцером військової частини одного із солдат.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Відомості в ЄРДР внесені за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, проведено допити свідків і потерпілого, вилучено речі та предмети.

Призначено низку судових експертиз, за результатами проведення яких прокурори прийматимуть законне та обґрунтоване рішення.

Досудове розслідування здійснюватиметься слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Стосовно цього офіцера скеровано до суду обвинувальний акт за фактом вчинення іншого злочину – смертельної ДТП у м. Володимир-Волинський у лютому 2023 року. В рамках цього кримінального провадження до нього застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового арешту із місцем перебування у казармі, на території якої сталася подія.

(Відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду).

Додамо, що  ця історія набула розголосу після того, як про нього у Фейсбуці розповіла сестра постраждалого Наташа Мендель.

"Христос воскрес! Прошу максимальний репост про звірське побиття солдата у Володимирській частині. На фотографіях мій брат Грищук Анатолій, військовий 14 бригади, який був жорстоко побитий старшим лейтенантом Арійчуком Василем Тарасовичом (який на 3 фото), за те, що брат зайшов митись не в ту кабінку, він його збив з ніг і відгамселив ногами по голові (захищатись не міг, бо ще не повністю відновився після тяжкого поранення). Цей нелюд покинув його стікати кров'ю. Коли брата знайшли, від трамв в нього відмовили ноги,бо мав велику гематому голови. На даний момент брат бореться за життя в лікарні, а ця мерзота гуляє на волі (через два дні його відпустили, бо має добрих покровителів). Вини не визнає, але грошову компенсацію пропонує.

Мені настільки прикро, що такі крутелики і далі будуть себе відчувати безкарно. Скажіть, чим він відрізняється від орків,які знущаються над нашими солдатами. Як можна так по-звірячому побити людину за таку дрібницю".

Читай також Офіцер ображав та бив солдатів - ДБР проводить розслідування в одній із частин Нацгвардії

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: