В іще одній європейській країні закликали дозволити Україні бити по росії

НОВИНИ 23.09.2024 Коментарі 0

Союзникам України потрібно відмовитися від «червоних ліній» кремля у допомозі Києву та дозволити ЗСУ застосовувати західну зброю для ударів по військових цілях на території росії. Таку думку в інтерв'ю Bloomberg висловила прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен.

«Найважливіша червона лінія вже перейдена. І це сталося, коли росіяни увійшли до України. Тож я не приймаю цю передумову та ніколи не дозволю нікому з росії вирішувати, що правильно для НАТО, Європи чи України», - наводить її цитату з інтерв’ю видання Delfi.

За її словами, союзникам Києва необхідно відмовитися від публічного обговорення «червоних ліній», оскільки це лише «дає надто гарну карту в руки росіянам». Тому західним країнам, які підтримують Україну, потрібно припинити затримувати постачання військової допомоги і зняти обмеження на використання вже наданої зброї.

Очільниця цряду Данії не вважає, що таке рішення може спричинити ескалацію війни. Метте Фредеріксен додала, що Копенгаген не накладав на Київ обмеження щодо використання переданих ЗСУ озброєнь, доки їх використовують у межах міжнародного права. Проте вона відмовилася коментувати позицію США з цього питання.

При цьому політик заперечує ідею, що досягнення миру в Європі можливе через мирні переговори, під час яких Україна відмовиться від окупованих територій:

- Коли дивишся на поведінку росії не тільки в Україні, а й на Західних Балканах, на Близькому Сході, в Африці, в регіоні Сахеля, то бачиш росію, яка намагається дестабілізувати цей світ. Я не згодна з міркуваннями, що якщо ми дозволимо йому (путіну, - ред,) захопити Україну чи частину України, то він буде задоволений.

За даними Кільського інституту світової економіки, до кінця червня військова підтримка України з боку Данії становила 6,37 млрд євро. За цим показником країна перебуває на четвертому місці у світі після США, Німеччини та Великобританії та на першому, якщо розглядати обсяги допомоги як частку від ВВП (1,72%). Зокрема Данія передала Україні 19 винищувачів F-16.

На фото зі сайту Радіо Свободи: Метте Фредеріксен під час відвідин України – січень, 2023 року, Одеса

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: