Литва розпочала найбільші мобілізаційні навчання, Білорусь у відповідь готує свої

НОВИНИ 23.09.2024 Коментарі 0

Із понеділка, 2З вересня, у Литві розпочалися найбільші мобілізаційні навчання Vyčio skliautas 2024. Їх мета – оцінити стан мобілізаційної системи та її роботу під час підготовки до оборони країни. Вони триватимуть до 27 числа. У відповідь міністерство оборони Білорусі готує у Вітебській області, що межує з Литвою, тренування сил територіальної оборони.

«Навчання такого масштабу відбуваються у Литві вперше», - повідомляє DW із посиланням на урядовий сайт.

Їх учасники відпрацюють, зокрема, «гібридні загрози, масовані інформаційні та кібератаки», що призводять до відімкнення енергопостачання, зв'язку й інтернету, а також реакцію на диверсії та організацію евакуації людей.

У навчаннях залучають канцелярію уряду, усі міністерства, Верховний суд, Центробанк та інші відомства, а також усі 60 муніципальних адміністрацій. Деякі дії відпрацьовуватимуть на вокзалах Вільнюса та Лентваріса, уточнили в уряді.

Білоруські командно-штабні навчання із органами управління тероборони Вітебської області триватимуть із 27-го по 30-те вересня. Особлива увага – протидії диверсійним групам противника, охороні важливих об'єктів і формуванню загонів народного ополчення. Навчатимуть «посадових осіб виконкомів і військкоматів області», а також місцеву міліцію та військовозобов'язаних територіальних військ Вітебського та Оршанського районів.

До речі, військкомати у Вітебській області розпочали масово закликати запасників на військові збори ще у серпні цього року. Загалом викликали понад 300 осіб. Таку активність пояснювали навчальними зборами, що розпочалися за планом генерального штабу Білорусі зі 17 серпня.

На фото – білоруські мобілізовані у Вітебській області

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: