У Європі кремлівські ЗМІ, які поширюють дезінформацію, можна дивитись онлайн у прямому етері

НОВИНИ 08.05.2024 Коментарі 0

Кремлівські ЗМІ, які поширюють дезінформацію, все ще доступні в Євросоюзі попри введені санкції. Брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька дізналася, що, наприклад, у Бельгії є безперешкодний доступ до сайту російського пропагандистського агентства Sputnik. Можна також у прямому ефірі онлайн дивитися російський рупор пропаганди й дезінформації – телеканал RT, який раніше називався Russia Today.

Тим часом ці ЗМІ були заборонені до мовлення в ЄС понад два роки тому, після нападу росії на Україну, - повідомляє Польське радіо. 

Експерт із дезінформації та маніпуляцій Маттео Пульєзе звинувачує в цьому уряди в ЄС:

- Проблема полягає в тому, що після заборони Sputnik і RT в ЄС кожна держава-член мала забезпечити виконання заборони на веб-сайти, вимагаючи блокування доменів. Але я бачу ще іншу загрозу. Зараз російська пропаганда використовує соцмережі для дезінформації, і зупинити це чи запобігти поширенню цієї дезінформації ще важче.

Експерт визнав, що ситуацію додатково ускладнює підхід деяких країн Західної Європи. Вони вважають, що можлива заборона сайтів чи ЗМІ, навіть якщо вони поширюють дезінформацію, буде цензурою.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: