В Укрінформі розповідають про роль Білорусі у незаконному вивезенні українських дітей – онлайн трансляція 

НОВИНИ 31.05.2023 Коментарі 0

У середу, 31 травня о 15:00 в Укрінформі розпочнеться пресконференція на тему: «Роль Білорусі у незаконному вивезенні українських дітей».

Учасники заходу ознайомлять журналістів з аналітичним звітом «Роль Лукашенка та союзної держави Білорусі і Росії у незаконному вивезенні на територію РБ і перевихованні українських дітей». Його підготувала команда Народного антикризового управління (НАУ).

Згідно з даними НАУ, з вересня 2022-го і до кінця травня 2023 року в Білорусь незаконно перемістили не менше 2 150 українських дітей. У тому числі  –  дітей-сиріт. 

У білоруських таборах з українськими дітьми проводять інтенсивну програму з перевиховання. Основні напрямки якої  –  заперечення існування українського народу, держави, позиціонування керівництва України як ворогів для цих дітей. 

«Виховну роботу» проводять представники молодіжних мілітаристських організацій, пропагандисти режиму Лукашенка, представники російських громадських організацій та керівники так званої Союзної держави.

Також під час пресконфенції її учасники розглянуть роль Союзної держави (росія - Білорусь) у підготовці і здійсненні агресії проти України, а також бачення майбутнього Білорусі як вільної європейської країни. 

Цьому, на думку організаторів заходу, може сприяти формат «3+1» (Україна, Польща, Литва+демократична Білорусь).

Учасники заходу:

Павло Латушко – керівник Народного антикризового управління, заступник керівника Об’єднаного Перехідного Кабінету Білорусі;

Артем Брухан – аналітик Народного антикризового управління;

Богдан Яременко – народний депутат України, учасник міжфракційного депутатського об’єднання «За демократичну Білорусь!».

Модератор: Дмитро Громаков – заступник директора Міжнародного центру протидії російській агресії. 
Організатор: ГО «Міжнародний центр протидії російській агресії» (МЦ ПРА).
Онлайн трансляція 


Керівник Народного антикризового управління, заступник керівника Об’єднаного Перехідного Кабінету Білорусі Павло Латушко перед пресконференцією о своєму ТГ-каналі повідомив, що передав матеріали справи щодо українських дітей в Генеральну прокуратуру України. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: