У Парижі освистали українську тенісистку за відмову потиснути руку суперниці з Білорусі

НОВИНИ 31.05.2023 Коментарі 0

Українську тенісистку Марту Костюк після матчу Відкритого чемпіонату Франції у Парижі освистала публіка на трибунах за відмову від традиційного рукостискання після гри зі суперницею. Останньою була білоруска Арина Соболенко. 

Українка поступилася білорусці на старті "Ролан Гаррос" з рахунком 3:6, 2:6, повідомляє ВВС.

Спортсменки також не робили фото перед грою. А після закінчення матчу, коли тенісистки традиційно вирушили у бік суддівської вежі, рукостискання між ними не сталося.

Коли Соболенко підходила до сітки, Костюк уже відійшла від арбітра до своєї лави. Після цього пролунав свист французької публіки.

"Я не очікувала цього, але, чесно кажучи, людям має бути соромно, - цитує 20-річну українку ВВС. - Я би хотіла побачити, як люди на це відреагують через десять років, коли війна завершиться. Думаю, вони почуватимуться не дуже приємно щодо того, як вони вчинили".

Білоруська тенісистка навіть спочатку думала, що свистять на її адресу, та коли зрозуміла, що освистують її суперницю, то подякувала вболівальникам за підтримку.

Соболенко, яка раніше неодноразово просто говорила, що ніхто не підтримує війну, в інтерв'ю перед турніром сказала, що розуміє, якщо Костюк її ненавидить.

Вона також зазначила, що її суперниця "не заслуговувала на те, щоби залишати корт подібним чином".

Українські тенісистки вже понад рік традиційно відмовляються тиснути руки білоруським і російським суперницям, нагадує ВВС.

Так, Марта Костюк відмовилася від рукостискання з Вікторією Азаренко з Білорусі на торішньому Відкритому чемпіонаті США, а також заявила, що їй було боляче бачити російські прапори, якими розмахують прихильники путіна на Відкритому чемпіонаті Австралії, що відбувся в січні цього року.

Українська тенісистка заявила, що й надалі не тиснутиме руки російським і білоруським спортсменкам.

"Я сказала, що не робитиму цього, і я не знаю, чому люди вважають, що я раптом повинна передумати", - додала Костюк.

На післяматчевій пресконференції Соболенко підкреслила, що "ніхто в цьому світі, ні російські спортсмени, ні білоруські спортсмени, не підтримують війну".

"Якби ми могли якось вплинути на війну, якби ми могли її зупинити, ми це зробили б. Але, на жаль, це не в наших руках", - додала білоруска.

Проте Костюк розкритикувала Соболенко за те, що вона не сказала, що особисто виступає проти війни та лукашенка, й закликала її використати для цього свою "велику платформу".

"У першу чергу, Арині Соболенко варто говорити за себе, - каже Костюк. – Тому що, коли говориш за всіх інших спортсменів... а я знаю, я особисто знаю представників тенісу, хто підтримує війну. Тому казати "ніхто" - це трохи занадто, я думаю, можна говорити лише за себе".

Фото – GETTY IMAGES

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: