В Україні викрили ще одне ОЗУ у МСЕК – вилучено величезну суму готівки у валюті, - фото

НОВИНИ 04.10.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України викрила у Харкові злочинну групу із 13 осіб, які за гроші «списували» з військового обліку чоловіків, що намагалися уникнути виконання свого обов'язку. Голова однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій Харкова допомагав ухилянтам уникнути призову на підставі фальшивих довідок про інвалідність.

До своєї схеми посадовець залучив 12 спільникі – як своїх підлеглих, так і очільники різних медустанов і цивільних посередників.

Вартість «послуг» коливалася від 2-ох до 5-ти тисяч доларів США – залежно від терміновості «замовлення», повідомляє пресслужба СБУ.

Слідчі з'ясували, що послугами групи МСЕК скористалося понад 400 осіб призовного віку. Одночасно проведено майже 90 обшуків за місцями роботи і проживання учасників злочинної групи та в їхніх автомобілях.

Вилучено велику кількість справ призовників, чорнові записи, мобільні телефони та комп'ютерну техніку із доказами незаконної діяльності. А також понад 500 тисяч доларів США, майже 80 тияч. євро, понад 1 мільйон гривень і навіть певну суму в російських рублях.

Організатора та його спільників затримали. Їм повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
▪️ ч. 3, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, використання підроблених документів, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Усім загрожує до 8 років позбавлення волі.

Також читайте: Понад 5 млн дол., 30 об’єктів нерухомості, 9 елітних авто – викрито посадовицю МСЕК та її сина

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: