В Іспанії тимчасово заборонили Telegram. Україна на черзі?

НОВИНИ 23.03.2024 Коментарі 0

Призупинити надання послуг платформи Telegram у країні постановив Вищий суд Іспанії. Рішення з'явилося після скарг медіакомпаній на завантаження користувачами соцмережі без дозволу контенту. 

Про це "Європейська правда" пише із посиланням на агенцію Reuters..

Рішення тимчасове – на час розслідування позовів від медіакомпаній, зокрема Atresmedia, EGEDA, Mediaset і Telefonica.

Заблокувати послуги Telegram зобов'язані оператори мобільного зв'язку.

Telegram в Іспанії – на четвертому місці за популярністю серед соцмереж. Нею користуються майже 19% іспанців.

Як нагадує "Європейська правда", раніше французький антимонопольний орган наклав штраф на Google у 250 мільйонів євро, пов'язаний з тривалою суперечкою щодо виплат місцевим видавцям за їхні новини.

Перед цим Європейська комісія закликала Google та інші великі технологічні компанії допомогти опозиційним білоруським ЗМІ, просуваючи їхні матеріали активніше за провладні, бо останнім пошукові алгоритми надають перевагу.

До слова, в українському парламенті теж готуються внормувати роботу Тelegram в Україні. Народний депутат від "Європейської солідарності" Микола Княжицький пропонує, зокрема, заборонити поширювати порнографію, пропагувати фашизм і виправдання російської агресії.

На запит Нацради з питань телерадіомовлення власників ТГ-каналів змусять розкривати структуру власності і джерела фінансування. У випадку визнання таких каналів непрозорими, їх не зможуть використовувати держоргани та фінансові структури.

Довідково

Telegram – багатоплатформовий месенджер, запущений 2013 року. Зареєстрований як компанія на Британських Віргінських островах та як ТОВ у Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати). Один із засновників компанії – росіянин Павло Дуров (на фото), який мешкає за кордоном. У 2014-2017 роках у Telegram працювали люди в Санкт-Петербурзі (Росія). Станом на 2017 рік, команда Telegram базується в Дубаї].

Сервери Telegram розподілені по всьому світу з п'ятьма дата-центрами у різних частинах світу. Операційний центр базується в Дубаї.

За даними розслідувачів, штатні інструменти Telegram дозволяють стежити за діями користувачів, а російські спецслужби можуть мати доступ навіть до закритих чатів. 

У січні 2021 року кількість активних користувачів Telegram перевищила 500 мільйонів щомісяц – найбільш завантажуваний додаток у всьому світі з 1 мільярдом завантажень у всьому світі станом на кінець серпня 2021 року. У червні 2022 року Telegram перевищив 700 мільйонів щомісячних активних користувачів.

Telegram випередив WhatsApp та Facebook Messenger і став найпопулярнішим додатком для обміну миттєвими повідомленнями в Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Ефіопії, Йорданії, Казахстані, Камбоджі, Киргизстані, Молдові, Росії та Україні.

Колаж – economictimes.indiatimes.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: