Керівник уряду Словаччини Геґер пішов у відставку

НОВИНИ 07.05.2023 Коментарі 0

Президентка Словаччини Зузана Чапутова висунула кандидатуру заступника голови центрального банку Людовіта Одора на посаду прем’єр-міністра після того, як в.о. прем’єра Едуард Геґер пішов у відставку, за кілька місяців до дострокових виборів, повідомляє Радіо Свобода.

Як передає Reuters, Чапутова очікує, що новий склад уряду на чолі з Одором буде призначено після 15 травня.

Геґер провалив вотум довіри уряду в грудні, а в січні депутати погодилися на дострокові вибори у вересні.

Минулого тижня міністр сільського господарства Словаччини пішов у відставку після інциденту щодо субсидій для фірми, якою він володіє. Політик заперечував будь-які правопорушення. Днями подав у відставку і міністр закордонних справ.

Через відставку Геґер очолив декілька міністерств, у тому числі фінансів, оскільки такі посади не можуть бути заповнені, коли уряд є тимчасовим.

«Я вирішив попросити президента позбавити мене повноважень і залишити президенту простір, щоб спробувати з урядом технократів стабільно та мирно привести Словаччину до демократичних парламентських виборів», - сказав Геґер.

Словаччина втрапила у політичну кризу у вересні минулого року, коли правляча правоцентристська коаліція Геґера втратила більшість у парламенті на тлі критики через різке зростання цін на енергоносії та продукти харчування.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: