Уряд Туска готується опублікувати список компаній, які імпортують зерно з України

НОВИНИ 07.03.2024 Коментарі 0

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак  заявив у ефірі TVP Info, що список фірм, які імпортували зерно з України, обов’язково побачить світ. Він міститиме назви понад 540 компаній.

Про це повідомило Польське радіо.

Міхал Колодзєйчак зазначив, що деякі з них пов’язані з різними сторонами політичної сцени. Він попередив, що публікація списку може викликати соціальну напругу: «Я дотримаюся слова й цей список буде опублікований. Дізнаємося список фірм, які купували зерно до Польщі. Є серед них також, на жаль, фермерські господарства, малі млини, які часто рекламуються як ті, що виробляють борошно від місцевих рільників. Тож буде – і я також на це розраховую, це викликає певні сумніви – дуже багато соціальних напружень; те, чого я би не хотів».

Заступник очільника міністерства сільського господарства також повідомив, що список 7 березня надішлють до канцелярії Сейму, а прем’єр-міністр Дональд Туск незабаром його перегляне.

Додамо, що станом на сьогодні, 7 березня, на кордоні з Польщею у чергах стоїть майже 2300 вантажівок, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. «Це загалом на всіх 6 напрямках, де польські фермери продовжують блокувати або ж ускладнювати рух для проїзду вантажних транспортних засобів», – розповів речник в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, учора, 6 березня, кільканадцять тисяч польських фермерів, до яких долучились, лісівники, мисливці, продставники профспілки "Солідарність", провели у Варшаві акцію протесту. Відтак, поліція повідомила про поранених поліцейських і про те, що було затримало кілька десятків протестувальників. Згодом заворушення у Варшаві прокоментував голова полського уряду Дональд Туск: "Я не буду спілкуватися з хуліганами, я буду говорити тільки з фермерами. Ті, хто порушив закон під час демонстрації, ті, хто спричинив такі трагедії, як-от, важкопоранений поліцейський, якого вдарили каменем, понесуть юридичну відповідальність".

Фото – польські фермери висипають українське зерно із вагонів/ з відкритих джерел  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: