«Фсбешники» вбили на росії під час затримання активіста з Білорусі

НОВИНИ 07.03.2024 Коментарі 0

У середу, 6 березня, в Олонецькому районі республіки Карелія на росії вбили 49-річного білоруського активіста Миколу Алексєєва. За інформацією видання ASTRA, білорус загинув під час затримання силовиками фсб.

Офіційна версія слідства: вбивство сталося внаслідок опору білоруса під час затримання. Причиною затримання стала кримінальна справа «про підготовку до теракту». Її порушили того ж дня буцім то за наміри Миколи Алексєєва підірвати будівлю адміністрації у місті Олонець.

Російська пропаганда також поширила відео убивства.

У фсб убивство підтвердили і стверджують, що його завербували українські спецслужби для організації терористичного акту як приналежного до Полку Калиновського. 

Син Миколи Алексєєва підтвердив смерть батька у Карелії, пише DW.Білорусь із посиланням на видання «Наша Ніва». Журналісти поспілкувалися з його 24-річним сином Володимиром. Загалом у Алексєєва четверо дітей.
 
«Тато був чудовою людиною. Він не міг ні в кого стріляти. Він був глибоко віруючим, постійно молився. Ми з ним разом ходили до храму», - розповів син убитого активіста.

Також журналісти DW з'ясували, Микола Алексєєв перебував у базі розшуку мвс росії. 

Загалом у базі розшуку мвс росії станом на лютий 2024 року було 3 186 білорусів, у тому числі активісти, учасники протестів і журналісти незалежних медіа.

Микола Алексєєв виступав проти диктатури лукашенка в Білорусі, публікував фотографії з протестів 2020 року та дописи про порушення прав людини.

«Те, що відбувається зараз у моїй країні, називається одним словом – геноцид. Це геноцид нашого народу. Нахабна безпардонна хунта на чолі з самозванцем, підтримувана купкою озвірілих упирів, які силою захопила владу. Ось уже майже рік народ Білорусі веде проти них боротьбу. У багатьох опускаються руки, хтось ще не до кінця усвідомив, що репресії торкнуться всіх без винятку. Відсидітися осторонь не вдасться. У цієї влади насильство зведено до рангу основного принципу. І немає ні гальм, ні заднього ходу. І я, і моя сім'я вже це відчули на собі. Це боляче, це страшно, коли відразу втрачаєш усе. Але саме зараз не можна давати волю страху. Потрібно зібрати себе в кулак та продовжувати боротися. Тому що перемога за нами, тому що фашизм приречений, тому що ЖИВИ БІЛОРУСЬ! ЖИВИ ВІЧНО! ВІРИМ, МОЖЕМ, ПЕРЕМОЖЕМ!», - писав 25 червня 2021 року Микола Алєксєєв.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: