Уряд Польщі підписав угоду: польські фермери передали кордон прикордонникам

НОВИНИ 06.01.2024 Коментарі 0

Очільник міністерства сільського господарства та розвитку села Чеслав Сєкерский і Підкарпатська воєвода Тереза Кубас-Гул досягнули домовленості з фермерами, які протестують на прикордонному переході "Медика-Шегині". На основі підписаної угоди представники руху «Ошуке село» завершили свою акцію протесту. Пункт перетину "Медика-Шегині" буде остаточно розблоковано.

Про це повідомило Польське радіо.

Зі свого боку польський міністр пообіцяв задовольнити всі вимоги аграріїв. Ідеться, зокрема, про субсидії на кукурудзу в розмірі 1 мільйона злотих, збільшення кредитування на 2,5 мільярда злотих і збереження розміру сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

Угода передбачає призупинення протесту в селі Медика, що навпроти українського пункту пропуску Шегині, на період, необхідний для впровадження змін.

Також ЗМІ повідомляють, що пункт перетину "Медика-Шегині" мав би бути розблокований сьогодні з 20.00. Згодом годину змінили на 21.00.

Відтак, речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді" повідомив: "За інформацією, отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща сьогодні о 21:00 (за київським часом) завершилася акція протесту перед пунктом пропуску "Медика-Шегині".

Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну  здійснюється у звичайному режимі".

Читайте також Сьогодні має бути підписана угода, що розблокує ПП "Шегині - Медика"

Нагадаємо, 6 листопада 2023 року у Польщі перевізники заблокували рух українських вантажівок на трьох пунктах пропуску: "Дорогуськ – Ягодин", "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська"23 листопада поляки заблокували четвертий пункт пропуску "Медика – Шегині", де до акції долучились польські фермери.

22 грудня в Києві міністри закордонних справ Польщі й України Радослав Сікорський та Дмитро Кулеба оголосили, що вони "запустять рішення" щодо розблокування спільного кордону. Відтак, відбулись зустрічі на рівні керівників відповідних міністерств України та Польщі. 

Рух вантажівок на трьох пунктах пропуску: "Дорогуськ – Ягодин", "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська" досі перекритий.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: