Уряд Ізраїлю обрав шлях тісної співпраці з росією – заява посольства України

НОВИНИ 26.06.2023 Коментарі 0

Посольство України в Ізраїлі звинуватило державу євреїв у чіткій проросійській позиції та у відвертій зневазі до моральних кордонів, продемонстровану багатьма високопосадовцями Ізраїлю.

Подаємо переклад заяви. 

"Посольство України в Ізраїлі з жалем констатує, що нинішній ізраїльський уряд обрав шлях тісної співпраці з Російською Федерацією.

Підтвердженням цього є низка суперечливих подій, які відбулися з початку 2023 року разом із майже повною відсутністю гуманітарної допомоги Україні.

Серед цих подій варто відзначити візит делегації МЗС в Україну в лютому та низку інтерв’ю Прем’єр-міністра ізраїльським ЗМІ, зокрема інтерв’ю Jerusalem Post минулого тижня.

По-перше, усі відповідні заяви Прем’єр-міністра були зроблені з метою виправдання повної бездіяльності Ізраїлю щодо надання Україні оборонних засобів протягом останніх півтора років.

Спочатку аргументи на цю користь зводилися до особливих відносин Ізраїлю з Росією щодо сирійського питання, а також до вразливості єврейської громади в Російській Федерації. Проте в останньому інтерв’ю були наведені абсолютно вигадані та спекулятивні аргументи, нібито західна зброя передається з поля бою в Україні режимам в Ірані та Сирії.

Також ізраїльський уряд успішно провів два раунди політичних переговорів на високому рівні з МЗС Російської Федерації. Крім того, досягнуто домовленості про відкриття ще одного російського дипломатичного представництва в Єрусалимі. Ця місія отримала безкоштовну землю і була визначена МЗС Ізраїлю як «політичне досягнення».

Варто також відзначити відверту зневагу до моральних кордонів, продемонстровану багатьма високопосадовцями Ізраїлю, які минулого тижня відвідали дипломатичний прийом, організований посольством Росії в Єрусалимі. Крім того, Міністерство закордонних справ Ізраїлю зберігає бурхливе мовчання щодо антисемітських заяв, які регулярно роблять Путін та його люди.

Тоді як демократичні країни запроваджують санкції проти Росії та визначають її як терористичну державу, яка щодня здійснює військові злочини, Ізраїль не запроваджує жодних санкцій і навіть збільшив двосторонню торгівлю з кривавим московським режимом за останні два роки.

Поки жителі України, включно з членами її великої єврейської громади, стікають кров’ю під ударами російських ракет та іранських безпілотників, ізраїльське керівництво ховається за словесною демагогією про свій нейтралітет (чого воно вже не приховує) і налагоджує зв’язки з Російською Федерацією. Насправді, на місцях так званий "нейтралітет" ізраїльського уряду розглядається як чітка проросійська позиція.

На жаль, уряд Ізраїлю мало зважає на думку власної громадськості, а також ігнорує єврейство діаспори, яке однозначно підтримує Україну та її боротьбу з російсько-терористичною державою.

Ми закликаємо уряд Ізраїлю змінити свою позицію, підтримати Україну заходами захисту, підтримати глобальний демократичний порядок. Ми очікуємо, що Ізраїль буде на правильному боці історії!".

Водночас ЗМІ повідомили, що внаслідок цієї заяви МЗС Ізраїлю має намір викликати українського посла.  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: