Укриття просто не відкрили та й все: як загинули люди у Києві

НОВИНИ 01.06.2023 Коментарі 0

Дружина Ярослава загинула 1 червня на вулиці в Деснянському районі Києва, коли з дитиною йшла до укриття воно, каже чоловік, було зачинене. Як розповіли місцеві, уламки впали за 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги.

Про це пише Суспільне

"Окрім дружини Ярослава, загинули ще двоє людей, зокрема дитина, - усі в цей час прямували до укриття. Понад десять людей отримали поранення різного ступеню важкості. Уламки впали на дитячу поліклініку, поряд пошкоджені будівлі. У Генштабі ЗСУ повідомили, що Росія атакувала Київщину десятьма ракетами «Іскандер» – попередньо, усі збили", - сказано у повідомленні.

Водночас глава МВС Ігор Клименко написав у ФБ: "16-ий місяць повномасштабної війни. Здавалося б, за цей час відповідальними посадовцями мали би бути виявлені та виправлені всі недопрацювання у питанні безпеки людей. Ворог продовжує масштабні обстріли міст. Але досі деякі укриття продовжують залишатися закритими під час повітряної тривоги.

Сьогодні у Києві загинуло троє людей – дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите бомбосховище.

Закриті бомбосховища під час війни – це не просто байдужість. Це злочин. Поліція Києва вже розпочала за цим фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

В межах розслідування знайдемо та притягнемо до відповідальності усіх винних осіб. Крім того, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно проводитиме перевірки доступності та стану бомбосховищ у всіх населених пунктах країни.

Укриття мають бути цілодобово відчиненими.

Це питання життя людей. Без перебільшення".

З цього приводу фахівець із комунікацій Юрій Богданов у телеграмі написав: "Столична влада коментує трагедію, в якій загинуло три людини, в тому числі 11-річна дівчинка: «Голова Деснянської райадміністрації Ратніков заявив, що, за словами директора поліклініки, працівник нічної зміни відчинив центральний вхід: частина людей встигла зайти, частина була біля укриття, де й загинули троє людей». 

Це він так пояснює чому другий вхід було зачинено.

«Директор департаменту безпеки Києва Ткачук, який прибув на місце, повідомив, що охоронець намагався відкрити укриття, проте стався вибух, - він зараз у лікарні».

Водночас місцевий мешканець стверджує, що після вибуху знайшов охоронця в укритті у п'яному стані.

«Також Ткачук заявив, що департамент безпеки не отримував від людей скарг на укриття в поліклініці за його словами, вони перевіряють укриття, на які отримують скарги».

Скарг у нього не було, тупа ти потворо. Про бомбосховище. Не було скарг.

Якщо ви хотіли знати як виглядає блядство - то це воно. 

Вибачте. Дуже злий".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: