Українських дітей до Білорусі вивозили ще у 2021 році – Латушко

НОВИНИ 05.10.2023 Коментарі 0

Дітей з України вивозили до Білорусі ще до початку повномасштабного російського вторгнення. В основному – для «ідеологічної обробки згідно з наративами русского міра», а не для оздоровлювально-медичної мети.

Про це заявив голова Народного антикризового управління Павло Латушко, повідомляє «Позірк» із посиланням на пресслужбу НАУ під час тематичної зустрічі, що організував Європарламент.

Білоруський політик навів докази того, що самопроголошений президент лукашенко, члени його родини та наближені до нього люди «організували систему перевезення дітей, зокрема дітей-сиріт, з окупованих росією територій України до Білорусі».

«Тільки з вересня 2022 року по травень 2023 року до табору «Дубрава», що в Мінській області, доправили щонайменше 2,1 тисячі українських дітей віком від 6-ти до 15-ти років із 15-ти міст України», - цитують Павла Латушка.

За його словами, команда НАУ надала до Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі «докази того, що жоден випадок переміщення цих дітей не підпадає під винятки, дозволені міжнародним гуманітарним правом».

На фото – українські діти, яких вивезли восени минулого року в оздоровчий табір «Дубрава» ВАТ «Білоруськалій». 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: