Український експерт застерігає від постачання Китаєм бронетехніки для росії

АНАЛІТИКА 08.06.2023 Коментарі 0

Україна та Захід повинні відреагувати на постачання бронеавтомобілів Tiger, вироблених у Китаї, для потреб російських силових структур.

«Постачання в росію бронеавтомобілів Tiger китайського виробництва повинна викликати чітку реакцію України, як на двосторонньому дипломатичному рівні, так і на рівні ООН. Окрім цього, слід звернутися до західних партнерів України з проханням введення санкцій проти Китаю», - написав експерт аналітичного центру New Geopolitics Research Network Юрій Пойта на своїй сторінці у FB

За його словами, дії КНР суперечать декларованій позиції про непередачу озброєння сторонам, що воюють і водночас є перевіркою реакції міжнародного співтовариства.

Юрій Пойта прогнозує, що у випадку відсутності реакції Заходу чи її млявості (риторика про стурбованість без застосування потужних санкцій), Китай може швидко наростити постачання для росії бронетехніки «як кількісно, так і якісно».

«І вісім «Тигрів» перетворяться на вісімдесят, а «Тигри» будуть доповнені і танками, наприклад Type-96, який має аналогічний калібр російському Т-72, та навчання на якому для російських військових не займе тривалий час», - застерігає від невтішного сценарію експерт.

У своєму попередньому дописі Юрій Пойта нагадав, що 8 китайських «тигрів» отримав чеченського підрозділ Ахмад, що входить до складу національної гвардії росії.

На фото китайський Type-96А під час змагань із танкового біатлону в росії

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: