Українські журналісти влаштували вайб під час виступу редактора російського видання у Німеччині

НОВИНИ 21.06.2023 Коментарі 0

Українські журналісти увімкнули звук сирени повітряної тривоги під час виступу росіянина на Global Media Forum у Німеччині

«Українські учасники GMF здебільшого проігнорували виступ редактора «Новой газеты» Дмитра Муратова, та не всі. Учасники від видання «Накипіло» ввімкнули звук повітряної тривоги», - цитує першу секретарку Національної спілки журналістів України Ліну Кущ ТГ-канал SPILKA News.

Довідково з Вікіпедії

«Нова газета» - російська суспільно-політична газета. Відома опозиційною, ліберальною, демократичною і правозахисною спрямованістю, а також журналістськими розслідуваннями.

Редакція перебувала у Москві, станом на жовтень 2021 року у редакції працювало 138 осіб, газета виходила тричі на тиждень.

5 вересня 2022 року Басманний суд Москви на підставі позову Роскомнагляду анулював ліцензію виданню в росії.

Газета та її працівники ставали лауреатами професійних, громадських і державних нагород. Щонайменше п'ятеро журналістів видання було вбито, ймовірно, через професійну діяльність (українськомовна версія Вікіпедії пише про шістьох журналістів видання, зокрема Юрія Щекочихіна, Ганну Політковську й Анастасію Бабурову).

Головний редактор газети Дмитро Муратов у 2021 році отримав Нобелівську премію миру за «зусилля щодо збереження свободи думки як неодмінної умови для демократії та миру». 22 березня 2022 року Дмитро Муратов і колектив газети ухвалили рішення передати Нобелівську Медаль премії миру 2021 року у фонд допомоги українським біженцям.

28 березня 2022 року оголосила про призупинення роботи до закінчення вторгнення Росії в Україну. У квітні 2022 року журналісти, які залишили росію, запустили онлайн-видання «Нова газета Європа». Його того ж місяця також заблокував Роскомнагляд, проте сайт продовжують оновлювати.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: