Українські безпілотники відзначили початок осені попаданнями в електростанції та НПЗ

НОВИНИ 01.09.2024 Коментарі 0

Рашавояки з мінубивства рф традиційно відзвітували про збиття усіх безпілотників, які атакували у ніч на 1 вересня одразу 15 регіонів. Вони нарахували 158 БПЛА літакового типу, однак при цьому вранці палали декілька енергооб’єктів та великий НПЗ під москвою.

Найприємнішим (і найнесподіванішим для московитів) влучанням було ураження Московського нафтопереробного заводу у Капотні (на МКАДі), який належить «газпромнафти». Звісно, що за офіційною інформацією «спалах локалізували», відкритого вогню і загроз немає. А безпілотник, «збитий в районі НПЗ» лише пошкодив технічне приміщення.

Щоправда, поширювані очевидцями у соцмережах відео влучання свідчили про серйозніші пошкодження. Та й пожежі спочатку присвоїли V категорію (найвищу), пізніше зменшивши її до ІІ. Але підрозділи пожежників з’їхалися з усієї москви.

Значення цього НПЗ для рашастолиці неабияке: його загальна частка на паливному ринку столиці рф становить 35%. Завод забезпечує 40% потреб москви у бензині та 50% у дизельному паливі, є основним постачальником палива для столичних аеропортів. Паливом московського НПЗ заправляється кожен 3-ій автомобіль у Москві. З використанням бітуму МНПЗ будують та ремонтують кожну 2-гу московську вулицю.

Раніше мінубивства повідомило, що за ніч над москвою та в області знищено дев'ять БПЛА.

Над територією Курської області в нічний час «знищено і перехоплено» 46 БпЛА, над Брянщиною – 34, над територією Воронезької області – 28, над територією Бєлгородщини – 14, вісім – над територією Рязанщини, п'ять – над територією Калузької області, чотири – над Липецькою областю, три – над Тульською.

Ще по два БпЛА нібито збили над територіями Тамбовської і Смоленської областей, по одному – над територіями Орловської, Тверської та Іванівської областей.

Окрім московського НПЗ були атаковані також дві ДРЕС (державні районні електростанції) у Московській (Каширську) і Тверській областях.

«ППО збила дрон в районі Конаково (там розташована ДРЕС) Тверської області, на місці працюють спецслужби», - скромно повідомили рашаЗМІ. У ТГ-каналах писали про влучання та пожежу на станції в цьому районі.

Ще з приємного – під час атаки призупиняли роботу кількох московських аеропортів. В результаті було затримано майже сотню рейсів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: