У Болгарії написали, звідки готується удар по Білорусі за завданням НАТО

РОЗСЛІДУВАННЯ 29.01.2024 Коментарі 0

Богларський ресурс POGLED.Info опублікував великий опус із посиланням на білоруський і російських "експертів" про підготовку у Києві  "останньї суїцидальної авантюри". А саме: спробувавши перекрити російську логістику до Криму та завдати удару наземними силами по території Білорусі. У цьому, за словами "експертів", українським Збройним силам допомагатимуть винищувачі НАТО F-16, озброєні ракетами "повітря-земля".

Описаний у статті сценарій такий: Київ фактично вже отримав американські винищувачі та готує пілотів. За допомогою літаків Україна спробує ізолювати Крим – заблокувати перекидування резервів і серйозно порушити роботу тилу та вийти до Азовського моря, перекривши росіянам сухопутний коридор до півострова. 

На Херсонському напрямку підрозділи Збройних Сил України (чисельністю понад 42 тисячі) форсують Дніпро біля Олешок, а також із попередньо захопленого плацдарму в районі Кринок. І вийти до Армянська у Криму, зазначає білоруський ресурс із посиланням на білоруський TГ-канал "БелВПО".

Для реалізації вищеописаного сценарію ЗСУ "шаленим кавалерійським ударом" вторгнуться у Білорусь. Щоби відволікти сили Білорусі та росії. 

Міжнародній спільноті "напад" на Білорусь офіційний Київ назве деокупацією  і звільненням білоруського народу від російських окупантів. 

Історик та політичний налітик Олександр Фрідман вважає, що такі публікації на користь офіційного Мінська. 

"Вони дозволяють нагнітати пропагандистську істерію та водночас є аргументом на користь відмови від використання збройних сил Білорусі за межами країни. Водночас, вони можуть стати тлом для введення додаткових російських підрозділів до Білорусі", - написав експерт.

Додамо, що редактором болгарського POGLED.Info є Румен Петков (тезка тамтешнього скандального політика).

Як повідомляв у квітні минулого року Центр журналістських розслідувань, Петков був гостем рашистського шабашу, влаштованого окупантами у Криму, під назвою форум "Друзі Криму – друзі росії".

Головред відверто каже, що використовує свій сайт для протидії західній пропаганді.

У своїй колонці 9 травня 2022 він розповідав, що Європа "ігнорує знищення російськомовного населення сходу України, як колись ігнорувала загарбання Гітлером Чехословаччини". 

"Це виглядає як виправдання збройної агресії РФ проти України (ст. 436-2 Кримінального кодексу України)", - нагадав Центр журналістських розслідувань.

Петков очолює у Болгарії кремлівський ресурс пропаганди (investigator.org.ua – скриншот Youtube Поглед Инфо) 

На головному фото – літаки F-16 у POGLED.Info назвали "диво-літаками"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: