Українців у соцмережах баламутять "конституційними" фейками 

НОВИНИ 14.12.2023 Коментарі 0

У соцмережах знову маніпулюють положеннями в Конституції України та створюють фейки про те, що Верховна Рада мала би скласти свої повноваження, оголосити стан війни та передати владу військовим. Причому, ця тема, що знову закинули в український інфопростір, набрала ще більшої популярності, ніж у попередні рази. 

Про це пише ТГ-канал "НотаЄнота" і спростовує черговий вкид, що розганяють за допомогою ботоферм і частина українських користувачів, які через необізнаність зі статтями Основного Закону, його поширюють.  

Отож: 

- по-перше, у нас не військовий стан, а воєнний – якби ті, хто писали цей вкид читали Конституцію України та загалом жили в Україні, то вони би точно це знали. 

-по-друге, у Конституції чітко вказано, що "у разі закінчення строку повноважень Верховної Ради України під час дії воєнного чи надзвичайного стану її повноваження продовжуються до дня першого засідання першої сесії Верховної Ради України, обраної після скасування воєнного чи надзвичайного стану» - ст.83 (абзац 3). Тобто теперішні народні депутати продовжуватимуть виконувати свої повноваження доти, допоки не буде скасований воєнний стан і не будуть проведені наступні вибори. Під час воєнного стану вибори не проводять, а повноваження Верховної Ради продовжуються. 

У статті 10 ЗУ "Про правовий режим воєнного стану" чітко вказано, що "У  період дії воєнного стану не можуть бути припинені повноваження Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національного банку України…". Загалом рекомендуємо почитати цей закон.

Як зазначає "НотаЄнота, пост на зображенні розганяють за допомогою ботоферми з метою максимально підривати українців зі середини, сіяти ворожнечу та розганяти зраду. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: