Україна та Німеччина налагодили спільне виробництво озброєння  – керівник Укроборонпрому Сметанін

НОВИНИ 16.04.2024 Коментарі 0

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" і провідна німецька компанія в оборонному секторі Rheіnmetall створили спільне виробництво озброєння та військової техніки у великих обсягах.

Про це пише «СтопКор» із посиланням на інтерв’ю телеканалу «Рада» генерального директора АТ Укроборонпром Германа Сметаніна.

Уже створене спільне виробництво з Rheinmetall. Триває спільне виробництво великої номенклатури озброєння та військової техніки. Проте наразі не створено спільного підприємства. Для виробництва техніки використовують як українські комплектуючі, так і закордонні.

Герман Сметанін зауважив, що кінцеве складання відбувається на безпечній від російських ударів територіях.

«… Це спільний продукт нашого ПК та ОПК [оборонно-промисловий комплекс, - ред.] наших країн-партнерів. Також частину продуктів виробляють безпосередньо у наших країнах-партнерах, але за допомогою тих комплектуючих, які виробляють в Україні, але кінцеве складання йде безпосередньо на безпечній від російських ударів територіях. Це виключно найбільш критичні наші номенклатури для того, щоби максимально убезпечити їх виробництво. Але саме про форму юридичну як спільне виробництво на сьогодні створено, якщо казати акціонерне товариство – це підприємство з Rheinmetall", - розповів очільник концерну.

Також він зауважив, що розробка далекобійних систем ППО займає доволі багато часу, тому найкращим рішенням є адаптація американських систем протиповітряної оборони з тим, що наразі є на озброєнні ЗСУ. Таке рішення може допомогти вирішити питання захисту українського неба.

«Це такі гібридні системи, які на сьогодні, можливо, допоможуть пришвидшити вирішення питання прикриття українського неба. Ми маємо в розробці декілька наших рішень, як у розробці дронів, Lancet так і для крилатих ракет, які вражають українську інфраструктуру», - сказав Герман Сметанін.

Rheinmetall – німецький машинобудівний та зброєбудівний концерн – один із найбільших виробників військової техніки і зброї в Німеччині та Європі. Основна продукція концерну – військова техніка, зброя, а також виробництво комплектуючих для автомобілів. Штаб-квартира концерну розташована в Дюссельдорфі. Створений у 1889 році.

Довідково

Герман Сметанін очолив Укроборонпром у червні 2023 року. До цього працював на посаді гендиректора харківського держпідприємства "Завод імені Малишева". Має дев'ять років виробничого досвіду. У віці 28 років очолив Харківський бронетанковий завод. Зараз йому 31 рік.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: