Україна потребує багато пострілів 122 мм – Валерій Залужний

НОВИНИ 16.11.2023 Коментарі 0

Постачання зброї та потребу у дефіцитних 122-міліметрових осколково-фугасних артилерійських пострілах обговорили військовий кореспондент і волонтер Роман Бочкала з головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним. 

Результатами розмови координатор ВГО "Стоп корупції", волонтер і військовий кореспондент Роман Бочкала поділився у Facebook 15 листопада.

Про це пише СтопКор.

У рамках зустрічі з головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним, волонтер Роман Бочкала обговорив ситуацію з постачанням снарядів і почув "цифри", що відповідають на запитання "Чому Україні потрібно більше озброєння?".

"Трохи військової математики. Чим більше снарядів – тим більше збережених життів. Безжально працююча закономірність. Чим менше снарядів – тим більші втрати. Взаємозалежність – залізна", - пише він у Facebook.

Бочкала також повідомив, яке саме недефіцитне озброєння використовують українські військові.
"Почув цифри від головнокомандувача, дуже красномовні цифри. Вони дають відповідь на запитання, чому саме Україна потребує так багато пострілів 122 мм. Самохідні артустановки 2С1, гаубиці Д30 – радянський спадок, який маємо використовувати. Їх ще багато на озброєнні", - зазначає пан Роман.

До слова, 122 мм постріл призначений для ураження живої сили противника на відкритій місцевості або в укриттях польового типу, знищення і придушення дзотів та інших споруд польового типу, боротьби з артилерією і знищення броньованої техніки, проробляння проходів у мінних полях та дротових загородженнях.

Востаннє публічне постачаня "пострілів 122-мм" здійснили 22 вересня. Тоді про це повідомляла пресслужба "Української бронетехніки".

"22 вересня тисячі нових дефіцитних 122-мм осколково-фугасних артилерійських пострілів із повним зарядом доставлено Силам оборони. Ці боєприпаси вкрай необхідні для підтримки українських наступальних операцій та звільнення від російських окупантів тимчасово захоплених ними територій", - йшлося у повідомленні.

Наостанок  Роман Бочкала додав: "Вірю у перемогу, але не вірю, що перемога можлива без достатньої кількості бк. Світ повинен це розуміти. Бо наші хлопці роблять усе можливе та навіть більше. Вірю у Збройні Сили! Вірю у Залужного!!".
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: