Україна може отримати танки, звідки не чекали

НОВИНИ 30.01.2024 Коментарі 0

Понад 100 танків М-84АБ можуть передати Україні через Хорватію. Про це повідомляють українські ресурси. Кувейт хоче відправити ці машини до Хорватії на капітальний ремонт і модернізацію на заводі місцевого машинобудівного холдингу Đuro Đaković у місті Славонскі Брод. 

Журналіст Андрій Цаплієнко у ТГ-каналі  припустив, що окрім кувейтських танків в Україну потраплять і танки хорватської армії. А хорватські танки хорватська армія замінить швейцарськими машинами Pz 87 (Leopard 2A4). 

Воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко нагадує, що М-84АБ виготовлені в Хорватії як експортна версія M-84A4 Snajper. Дітище хорватського холдингу "Джуро Джаковіч" - це локалізований Т-72. На відміну від радянської бази, машина отримала досконалішу систему управління вогнем "Омега-84" (на основі словенської фірми Фотона). Це дозволяє вести вогонь по рухомих цілях.

Двигун у танка – на вибір: V-46-6, потужністю 780 конячок і V-46TK – 1 000 коней. 

"Єдиним слабким місцем у цих танків на момент їхнього постачання Кувейту була башта. Але це на той час... У наших реаліях питання цілком вирішуване. Зараз у мережі блукає безліч думок про те, куди насправді ці танки вирушать далі. Але головне питання, як на мене, не стільки вже "куди?", а "скільки?" - написав Олександр Коваленко.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: