При Трампі війни у Європі не було б, - «дає зуб» Орбан

НОВИНИ 30.01.2024 Коментарі 0

Рибак рибака бачить як Орбан — Трампа. Два специфічних політика час від часу тішать один одного компліментами. Цього разу була черга угорського прем’єра, який у своєму інтерв’ю французькому виданню Le Point з усіх сил хвалив «найуспішнішого на міжнародній арені президента США».

У цьому інтерв’ю, яке оприлюднила пресслужба Віктора Орбана, він особливо акцентував на «миротворчих» якостях Трампа.

«Він (Трамп) не розпочав жодної війни. Угоди Авраама (про нормалізацію відносин між Ізраїлем і арабськими державами) були єдиним серйозним шансом принести мир, баланс і прийнятний спосіб життя в дуже складний близькосхідний регіон», – сказав зазначив прем’єр.

І додав, що переконаний: якби в лютому 2022 року президентом США був Дональд Трамп, «війни у Європі більше не було б».

«Сьогодні я не бачу іншого лідера в Європі чи Америці, який був би достатньо сильним, щоб зупинити війну. У миру є ім'я – Дональд Трамп», – наголосив Орбан.

Угорський прем’єр не вперше бере участь у протрампівських подіях та публічно схвалює його політику. Раніше Орбан уже годував світ припущеннями, що повернення Трампа нібито «принесе мир». Також він першим з європейських лідерів підтримав у 2016 році президентську кампанію Трампа, і тепер також публічно підтримує його у нових перегонах і судових справах.

Натомість Дональд Трамп також кілька разі схвально відгукувався про Орбана. Так, в середині січня кандидат на повернення в президентське крісло у США під час мітингу в штаті Нью-Гемпшир назвав угорського прем’єра «великою людиною» і «великим лідером у Європі».

«Деякі люди не люблять його, тому що він занадто сильний. Добре мати сильну людину на чолі країни», - заявив Трамп.

А торік восени він із притаманним йому апломбом назвав Орбана лідером... Туреччини і додав, що той має «фронт» із росією. Хоча насправді ні Туреччина, ні Угорщина кордону із росією не мають. Але це, здається, просто дрібниці для деяких американських виборців.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: