Україна готувала удари по Москві, але на прохання США скасувала їх

НОВИНИ 24.04.2023 Коментарі 0

До першої річниці вторгнення Росії в Україну Київ готував масовані удари по Москві, але пізніше скасував їх на прохання США.

Як передає Цензор.НЕТ, про це пише The Washington Post із посиланням на секретну доповідь Агентства національної безпеки США.

За даними видання, очільник ГУР МО Кирило Буданов наказав одному зі своїх офіцерів "готуватися до масованих ударів 24 лютого … з використанням всього, що є у ГУР".

WP пише, що в Україні навіть розмірковували про морський удар з використанням тротилу по чорноморському портовому місту Новоросійськ.

Водночас у Вашингтоні таємно спостерігали за планами українців, а у Білому домі побоювалися, що атаки всередині Росії можуть спровокувати агресивну відповідь Кремля.

22 лютого, за два дні до річниці, ЦРУ поширило нову секретну доповідь: ГУР "на прохання Вашингтона погодилося відкласти удари" по Москві. Ця інформація стала частиною масиву секретної інформації, яку нещодавно "злили" в Мережу. Однак там не пояснюється, хто саме втрутився та чому Україна погодилася скасувати атаки, пише видання.

Також у документах йдеться, що 13 лютого Буданов наказав одному зі своїх офіцерів бути готовим до операції, а США натомість повторили публічну рекомендацію своїм громадянам негайно залишити РФ.

У документах також зазначається, що американська розвідка стежить за комунікаціями Буданова, що, схоже, не є новиною для нього самого. 

Коментар радника керівника офісу президента України Михайла Подоляка:

"Вчергове бачимо дивну медіа/сенсацію… «На річницю війни Україна планувала завдати удари по Москві всім, що в неї є, але партнери відмовили», – конспірологічно повідомляють поважні американські ЗМІ. Звісно, без деталей та без логіки. І тому одразу одне просте питання. А навіщо нам потрібно було б це робити? Щоб що? Яку задачу вирішила б така одноразова акція? Змінила хід війни? Змусила б росіян втікати? Скасувала б потребу у зброї?

Так-от, подібні публікації з обовʼязковим посиланням на «анонімні джерела» виконують лише одну катастрофічну функцію: формують суспільну думку в західних столицях, ніби Україна є нерозумною, інфантильною та імпульсивною країною, якій дорослим людям небезпечно довіряти серйозну зброю. Свідомо чи несвідомо це робиться – інше питання. Але це не змінює суті: Україна взагалі інакше все бачить. Ми підходимо до війни із залізною математичною логікою: нам потрібні далекобійні ракети для знищення російської логістики на окупованих територіях та різні види авіації для захисту неба і знищення російських фортифікаційних споруд. Це є головними складовими успішних контрнаступальних операцій та мінімізації втрат. Може, годі грати у відмовки та підкилимну realpolitik, поки йде війна та гинуть люди?".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: