Без повернення Криму війна не завершиться, - Буданов

НОВИНИ 24.04.2023 Коментарі 0

"Крим – це частина території України, без повернення Криму ситуація не завершиться. Ніхто її не завершить, як би не хотів".

Про це керівник Головного управління розвідки (ГУР) Кирило Буданов розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

Подаємо уривок із інтерв'ю:

– Є один із ваших прогнозів, ви його на днях колегам підтвердили, що все йде за графіком. Це стосується нашої наступальної операції та заходу в Крим.

– Це стосується нашої наступальної операції і повернення наших кордонів.

– Розумієте, в чому проблема? З такою ситуацією ми стикалися приблизно рік тому, коли спікери від влади робили гучні заяви, але потім це все переходило в меми про "2-3 тижні". Просто завищені очікування, які можуть зароджуватись у суспільстві, можуть призводити до великого розчарування.

– Ще раз вам кажу: треба спиратися на факти, на цифри. Усі відповіді на будь-які питання (мене так вчили свого часу і чим більше працюю, тим більше бачу, що це правда) в цифрах. От просто дивишся в цифри – там відповіді. Ось усі ці "воно буде можливо якось так" чи "ми бачимо, що воно так" – це все ні про що. Цифри, факти, номери документів, дати – там відповіді.

– Тобто коли ви кажете, що до літа ми зайдемо в Крим, ви усвідомлюєте відповідальність за свої слова, правильно я розумію?

– Дивіться, згідно з тим, як усе має відбуватися, все буде проходити по поверненню всіх наших кордонів. Я не знаю, навіщо ви так акцентуєте увагу на Криму, бо я вам можу прямо сказати: Крим – це частина території України, без повернення Криму ситуація не завершиться. Ніхто її не завершить, як би не хотів.

– На Криму акцентую тому, що, згідно з тими оцінками, які ви давали, десь зараз ми вже маємо заходити в Крим, до літа. Тому, власне, до цього так і прикована увага.

– Десь зараз ми маємо повернути всю територію, з часом. Час у нас ще є.

– Крим – це фінал чи ні?

– Якщо Крим буде останнім забраний – це фінал. Якщо Крим буде першим забраний, а Донбас ще не забраний – то це не фінал.

Завершити цю війну можна виключно одним шляхом – це поверненням кордонів у будь-якій формі, але кордонів наших зразка 91-го року. Неможливо, нереально вже завершити цю війну без вирішення територіальних проблем. Україна ніколи не піде на те, щоби віддати якусь частину територій.

– Для нас цього року це досяжне завдання – вихід на кордони 91-го року?

– Цілком.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: