Удар по кишенях симпатиків Кремля: угорський форинт знецінюється

НОВИНИ 09.03.2022 Коментарі 0

Напад Російської Федерації на Україну дає відповіді, хто є хто у світі серед країн. Угорський уряд, який неодноразово підігрував кремлівському режиму, знову почав ремствувати на політику США та Європейського Союзу через санкції щодо Російської федерації.

Сталося це після падіння угорської національної валюти. Як пише Infopost, форинт упав на 2% після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

Це новий історичний мінімум - 400 форинтів за євро. Курс до долара США зменшився на 2,3% - до 362,5 форинтів.

В уряді Угорщини таке падіння пов’язали зі санкціями ЄС проти РФ.

"Угорська валюта стала жертвою санкцій Брюсселя, що завдали значної шкоди угорській економіці", – заявив у понеділок, 7 березня, міністр фінансів Угорщини Міґай Варґа.

В угорському уряді вважають, що плани посилити санкції на російський енергетичний сектор "становлять найбільшу небезпеку для форинта і для угорського народу".

Угорський міністр фінансів нарікає, що прихильники антиросійських санкцій прагнуть, щоб угорці заплатили високу ціну за війну в Україні.

Йому вторить і міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Останній відкрито заявляв, що Угорщина дотримуватиметься своєї угоди про імпорт російського газу та не планує скасовувати розширення атомної електростанції Пакш спільно з росіянами. Йдеться про будівництво 5 та 6-го реакторів за російською технологією сумарною вартістю майже 15 мільярдів доларів.

"Європейські й американські санкції, запроваджені після початку війни в Україні, викликають надзвичайну невизначеність у європейській економіці. Ці санкції також викликають серйозні труднощі для угорської економіки, тому форинт також є однією з жертв санкцій у Брюсселі. Угорський уряд не підтримає такий крок на жодному міжнародному форумі", - сказав він.

Видання нагадує і позицію угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана, який критикував політику ЄС і санкції проти Росії, що нагадують "палицю з двома кінцями".

Тим часом угорські аналітики радять готуватися до подальшої інфляції й зростання цін.

Ілюстративне фото: колаж "ЗІФ"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: