УПЦ (МП) має бути повністю заборонена в Україні – соціологія

НОВИНИ 15.06.2023 Коментарі 0

Із 54% до 66% стало більше тих, хто вважає, що УПЦ МП  має бути повністю забороненою в Україні. Такі результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного протягом 26 травня – 5 червня.

Зокрема, соціологи повідомили: "Після російського широкомасштабного вторгнення одне з гострих питань для українського суспільства стосувалося функціонування Української Православної Церкви Московського Патріархату. У кінці 2022 року після ряду резонансних справ проти представників цієї Церкви КМІС ставив запитання щодо доцільної політики влади. У період до травня 2023 року ситуація навколо УПЦ (МП) зберігала високу напруженість (особливо в контексті Києво-Печерської лаври), тому КМІС знову поставив аналогічне запитання.

За результатами опитування з 78% у грудні 2022 року до 85% зараз стало більше українців, які вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність УПЦ (МП). Зокрема, з 54% до 66% стало більше тих, хто вважає, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні. Ще 19% виступають за дещо «м’якший» підхід, що не передбачає повної заборони, але передбачає встановлення державного контролю та нагляду (у грудні 2022 року – 24%).

Водночас із 12% до 6% стало менше респондентів, на думку яких нічого не варто робити та не варто втручатися у справи УПЦ (МП), а розслідувати лише окремі можливі випадки правопорушень".

Фото – митрополит УПЦ МП Онуфрій / CHURCH.UA

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: