У стрічці РАР двічі з’явилась фальшива новина про мобілізацію в Польщі

НОВИНИ 01.06.2024 Коментарі 0

У щоденному інформаційному сервісі PAP (Polska Agencja Prasowa) протягом п’ятниці, 31 травня двічі опубліковано неправдиве повідомлення під заголовком: «Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск: 1 липня 2024 року в Польщі розпочнеться часткова мобілізація».

Фальшиве повідомлення з'являлося в п'ятницю двічі – о 14:00 та о 14:20, і щоразу його скасовували. Після першого скасування воно з'явилося знову, зазначили в агенції.

Інформація починалася з речення: «1 липня 2024 року в Польщі буде оголошено часткову військову мобілізацію. 200 тисяч польських громадян, як колишніх військових, так і звичайних цивільних осіб, будуть призвані на обов'язкову військову службу. Всі мобілізовані будуть відправлені в Україну» (оригінальний текст – PAP). Ці речення не відповідають дійсності. Польське агентство преси з’ясовує обставини появи цього повідомлення.

За попередніми даними розслідування, зловмисники отримали доступ до профілю одного з працівників агенції, після чого й розміщували фейкову новину в інформаційній стрічці.

Віцепрем'єр-міністр, міністр цифровізації Кшиштоф Ґавковський заявив, що розпочато термінове розслідування цієї справи. «Все вказує на те, що ми маємо справу з кібератакою, яка була спрямована з російської сторони», – додав він.

В інтерв'ю Polsat News віцепрем'єр-міністр підкреслив, що все відбувається в надзвичайно скоординованому режимі. Він зазначив, що служби на рівні ABW і NASK вже працюють.

«Ще одна дуже небезпечна хакерська атака добре ілюструє стратегію росії щодо дестабілізації напередодні виборів до Європарламенту», - написав у соцмережі X прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Як зазначив очільник міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш, у 2023 році Польща мала справу з 80 тис. інцидентів у кіберпросторі, ворожих до польської держави. Цього року їх може бути вдвічі більше, попередив він.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: