У шведському парламенті не відкидають імовірності нападу з боку росії

НОВИНИ 20.06.2023 Коментарі 0

У спеціальному комітеті оборони Риксдага не виключають, що росія може напасти на Швецію.

«Росія ще більше знизила поріг застосування військової сили та демонструє високу схильність до ризиків, - цитує BBC опубліковану у понеділок, 19 червня, доповідь комітету. – Політика в галузі оборони та безпеки Швеції має бути адаптована до довготермінової загрози, яку Росія становить для Європи і всього світу загалом. І збройний напад на Швецію не можна виключати».

У складі комітету представлені всі партії шведського парламенту й експерти з питань оборони. Вони , висловлюють побоювання, що війна в Україні може призвести до нападу росії на інші країни навіть зі застосуванням ядерної зброї та іншої зброї масового ураження.

Попри тривожні нотки доповіді міністр оборони Швеції Пол Юнсон (на фото) запевнив, що країна сьогодні краще готова захистити себе, ніж десять років тому.

«Сильна національна оборона разом із повноправним членством у НАТО не лише посилить нашу безпеку, але стане ще і стабілізуючим чинником для всього північного флангу НАТО», - сказав Юнсон.

Нагадаємо, Швеція подала заявку на вступ до НАТО у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення росії до України. Станом на зараз заявку ще не ратифікували Туреччина й Угорщина.

У керівництві НАТО налаштовані оптимістично та заявляють, що Швеція може стати 32-ою країною, яка поповнить Альянс іще до його саміту у Вільнюсі 11-12 липня цього року.

Також читайте: Росія намагається вплинути на процес вступу Швеції в НАТО

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: