Росія намагається вплинути на процес вступу Швеції в НАТО

НОВИНИ 12.06.2023 Коментарі 0

Росія діє і вкладає ресурси, щоби зупинити членство Швеції в НАТО. Про це сказав у своєму першому інтерв’ю в якості нового керівника військової розвідки і служби безпеки Швеції (MUST) Томас Нільссон (Thomas Nilsson, на фото).

За його словами, пише svt.se, росія веде кампанії впливу різними способами: хоче впливати на громадську думку і прийняття рішень у Швеції. Іншими словами – прагне змінити внутрішній важливий стрижень шведського суспільства: демократію і спосіб життя, який воно обрало.

За словами генерал-лейтенанта, за російськими операціями стоять як державні російські представники, так і посередники, так звані проксі.

Очільник спецслужби Збройних сил Швеції також не деталізував ситуацію щодо причин нещодавніх антинатовських демонстрацій у країні. Влада країни схильна вважати, що їх поява пов’язана з росією. За  словами Томаса Нільссона, є декілька прикладів спроб впливу як відкритого, так і прихованого характеру на суспільні настрої. Однією з них є російські заяви про «військово-технічні заходи» у разі вступу Швеції до НАТО.

Військова розвідка Швеції також у процесі вступу країни в НАТО повинна зосередити увагу для протидії шпигунству та диверсій у країні. Потрібно переозброєння загальної оборони, створити нові підрозділи та приділити увагу постачанню Україні бойових машин і боєприпасів зі Швеції.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: