У штаб-квартирі НАТО у Брюсселі підняли прапор Швеції і натякнули, що наступною може стати Україна – відео

ВІДЕО 11.03.2024 Коментарі 0

У понеділок, 11 березня, у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі підняли прапор Швеції. Минулого тижня, 7 березня, скандинавська країна офіційно стала 32-им повноправним членом Альянсу.

Під час церемонії генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що прийняття Швеції до Альянсу є свідченням невдачі у військових цілях російського президента путіна в Україні.

Відтак російська агресія призвела, за словами очільника НАТО, до появи у складі Альянсу двох нових країн (Швеції і Фінляндії) і наблизила Україну «ближче до членства в НАТО, ніж будь-коли раніше».

Минулого тижня, коли стало відомо про офіційне набуття членства Швецією Єнс Столтенберґ сказав:

- Це історичний день. Тепер Швеція займе своє законне місце за столом НАТО, маючи рівне право голосу під час формування політики та рішень НАТО. Після більш ніж 200 років неприєднання Швеція тепер матиме захист відповідно до статті 5, яка є найвищою гарантією свободи та безпеки союзників. Швеція привносить боєздатні збройні сили та першорозрядну оборонну промисловість. Приєднання Швеції робить НАТО сильнішим, Швецію — безпечнішою, а весь Альянс – надійнішим. Сьогоднішнє приєднання демонструє, що двері в НАТО залишаються відчиненими і кожна країна має право обирати свій власний шлях.

До речі, російська пропаганда нагадала, що НАТО з моменту створення 1949 року розширювалося «вже 10 разів». А після розпаду СРСР до складу альянсу включили 16 країн. Зокрема, торік – Фінляндію і минулого тижня – Швецію.

Принагідно нагадаємо, що шведи надають Україні потужну допомогу. У лютому цього року у Стокгольмі повідомили про 15-ий пакет допомоги, який став найбільшим – на суму 700 мільйонів доларів США. Загалом обсяг наданої підтримки озброєнням та обладнанням для України становить 2,9 млрд доларів.

Цікаво, що в уряді Швеції говорили і про передачу Україні винищувачів JAS39 Gripen після свого  вступу в Альянс.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: