У п’ятьох регіонах проголосували за незалежність від москви

НОВИНИ 06.03.2023 Коментарі 0

На росії розпочався процес деколонізації та деімперіалізації. Про це свідчать підсумки онлайн-референдумів у п’ятьох регіонах росії. Тож давні прогнози про можливий розвал російської імперії набувають усе чіткіших форм.

Як зазначає у своєму матеріалі Центр протидії дезінформації (ЦПД), опублікованому у FB, незалежність від москви дозволить поневоленим свого часу народам рф отримати політичну, економічну та культурну незалежність.

Національний онлайн-референдум про самовизначення національних республік тривав протягом другої половини лютого у п’ятьох регіонах: Кенігсберзі (Калінінград та область), Інгрії (Санкт-Петербург і Ленінградська область), Кубані (Краснодарський край), Сибіру та на Уралі. «Роскомнагляд» намагався заблокувати онлайн-платформу для голосування, проте свою думку висловило понад 5,6 мільйона осіб.

Ідею провести онлайн-голосування озвучили ще 30 січня під час проведення V-го «Форуму Постросії» у приміщенні Європейського парламенту у Брюсселі. Онлайн-плебісцит організували активісти регіональних і національних рухів, що перебувають за межами росії.

«Результати онлайн-референдумів стали шоком для кремля», - йдеться у статті. Адже в усіх регіонах більшість опитаних висловилася за незалежність.

У ЦПД переконані, що путін і його оточення «поступово втрачають контроль над внутрішньоросійськими політичними процесами розпаду імперії» і «після провалу російської армії в Україні етнічні республіки рф почнуть» висувати кремлю ультиматуми.

Також, на думку аналітиків ЦПД, підсумки голосування свідчать про три основних висновки.

1. Ідеї незалежності регіонів укоренилися у свідомості народів теперішньої росії. Це усвідомлюють і путін, і мєдвєдєв, які вбачають «загрозу розпаду росії». У майбутньому незалежні від москви та її колонізаторської політики етнічні регіони зможуть використовувати власні багатства і природні ресурси на свою користь, а не обмеженого кола путінського режиму. «Недарма основні гасла референдумів звучать так: «Досить годувати москву!», «Досить умирати за кремль!», «Голосуй за Незалежність своєї республіки! Обирай щасливе майбутнє для себе і своїх дітей!», - зазначено у тексті.

2. Російські регіони вимагають не лише економічного відокремлення від москви, а й політичної та територіальної незалежності. Події в Україні активізували антивоєнні настрої – у регіонах не хочуть посилати своїх жителів у якості «гарматного м'яса» в Україну.

3. Підсумки голосувань дають всі підстави вважати, що подібні настрої домінують і в більш депресивних, аніж згадані вище, регіонах рф.

У майбутньому ініціатори онлайн-голосувань планують імплементувати результати референдумів і визначити стратегію з визнання незалежності нових держав постросії. Кінцевою метою «Форуму вільних народів росії» є зміна адміністративної та територіальної структури рф і поява на її теренах вільних, незалежних і демократичних держав і досягнення миру.

У планах організаторів форуму також «депутінізація» із розслідуванням усіх злочинів путінського режиму і притягненням до трибуналу їх організаторів та ідеологів. Окрім того необхідно демілітаризувати та усунути ядерні ризики.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: