У польському уряді розповіли про реакцію в росії на візит Зеленського у США

НОВИНИ 23.12.2022 Коментарі 0

Реакція російської пропаганди на візит Президента України Володимира Зеленського у США свідчить про те, що у Кремлі вважали його «провальним» заздалегідь до його здійснення.

Таку думку у Твіттер висловив заступник міністра координатора спеціальних служб й уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин.

За його словами, швидка реакція з росії, а також емоційні та навіть вульгарні коментарі авторів пропагандистських повідомлень свідчать про те, що у кремлі вбачають загрозу від результатів перемовин глави України з керівництвом США.

Польський урядовець також виокремив основні тези, якими оперувала кремлівська пропаганда:

  • Захід зрадить Україну, що сигналізує про провал візиту США;
  • США не хочуть бути втягнутими у спроби ескалації конфлікту;
  • Володимир Зеленський набриднув Заходу;
  • у США зрозуміли, що Зеленський їм не потрібен.

Також Станіслав Жарин у своїх дописах наголошує на тому, що пропагандистські цілі путінського режиму залишаються незмінними та доволі потужними – очорнити Польщу й Україну на міжнародній арені та в їхніх двосторонніх відносинах, змусити Захід відмовитися від підтримки України та санкцій проти росії й очорнити біженців з України.

«Підрив бажання Заходу допомогти Україні залишається ключовим завданням російської пропаганди. Щоби досягнути цієї мети, росіяни годують західну аудиторію спеціальним меседжем, в основі якого лише негативна інформація про соціальні настрої, умови життя та економічну ситуацію», - пише Станіслав Жарин.

Він також зауважив в інформаційній війні росії проти України, що доповнює конвекційну частину агресії, відбулися зміни: через багатоканальні інформаційні ресурси російська пропаганда зосереджується на вужчих тематичних сферах, але з великою інтенсивністю.

Попри зміни способу дії, цілі російської пропаганди залишаються незмінними та сильними. Однією з них є посварити Польщу й Україну. Для цього росія продовжує розгортати комплексну кампанію з натяками на те, що Україна поступилася незалежністю Польщі.

«Інформаційні зусилля кремля проти Польщі логічно узгоджені з тими, що спрямовані проти України. Росія неправдиво зображує Республіку Польща як розпалювачку війни в Центрально-Східній Європі, яка мовчки використовує найманців, дипломатичний тиск і м’яку силу президента країни, намагаючись анексувати Західну Україну», - написав урядовець.

На його думку, аналіз російської інформаційної війни свідчить про те, збройні сили планують залучити до процесу зусиль. Тобто інформаційні операції росії проти Польщі формують російську військову доктрину.

Окремою темою, яку експлуатує роспропаганда, є відновлення меседжу задля поширення страху серед українців і західного суспільства про використанням росією ядерної зброї.

Дезінформаційних атак з боку кремля постійно зазнають і польські інституції та органи безпеки. Росія намагається зобразити їх незграбними та нездатним виконувати свої обов’язки. Серед способів дискредитації є фальшиві звинувачення їх представників у співпраці з росією.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: