У «нафтопереробної гідри» рф наші безпілотники знову відтяли 12% потужностей

Економіка 14.03.2024 Коментарі 0

Три нафтопереробних заводи (НПЗ) на московії, які в останні дні зазнали атак українських безпілотників, становлять близько 12% потужностей нафтопереробки рф. Наразі роботу цих НПЗ зупинено, повідомляє Bloomberg.

Повітряний удар в середу, 13 березня спричинив пожежу на одному з найбільших таких підприємств – Рязанському заводі ПАТ «роснефть» (він є основним постачальником моторного палива для столичних регіонів рф). Два інших – Новошахтинський НПЗ у ростовській області та підприємство «Лукойл»а в Нижньогородській області – також були атаковані і зупинені.

Як відзначає агенція Bloomberg, Київ намагається перешкодити росіянському експорту нафтопродуктів з країни та підірвати здатність постачати пальне окупаційній армії рф. Для цього від початку року Україна використовує БПЛА для атак важливих рашистських нафтових об’єктів від Чорного до Балтійського морів.

Атаки, які відбулись протягом лютого, уразили близько п’ятої частини усіх потужностей рф з переробки сирої нафти. Проте на початку березня галузь практично відновилася.

Як наголошує видання, атаки НПЗ підкреслюють, що вторгнення в Україну, яке мало тривати кілька днів, натомість призводить до зростання небезпеки для пересічних мешканців боліт, оскільки війна вступила у третій рік. Це різко суперечить заявам кремля про те, що ліліпутін є гарантом оборони і безпеки рф.

Як уже писав ЗІФ, на думку директора Інституту світової політики Євгена Магди, якщо така тенденція триватиме, то пальне на росії подорожчає а то й стане дефіцитом "щонайменше у європейській частині країни".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: