У міноборони повернули 1,5 мільярда гривень за непоставлені снаряди

НОВИНИ 25.01.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України спільно з Офісом генерального прокурора та за сприяння Міністерства оборони України запобігла розкраданню державних коштів. 1,5 мільярда гривень виділили на придбання артснарядів для Збройних Сил України. Кошти незаконно вивели за кордон.

У грудні минулого року військова контррозвідка СБУ викрила оборудку керівника одного з головних управлінь Міністерства оборони. Посадовець намагався привласнити бюджетні кошти. Він перевів з балансу Міноборони на закордонні рахунки фірми-посередниці майже 1,5 млрд грн за придбання оптової партії артилерійських снарядів, повідомила пресслужба СБУ..

Сума на 30% перевищила вартість іншого, альтернативного контракту, який уклала новостворена на той момент Агенція оборонних закупівель.

Військовому чиновнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою осіб). Санкції статті передбачають до 15 років ув'язнення.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: