Стрєлкова-Гіркіна засадять на 4 роки за заклики до екстремізму

НОВИНИ 25.01.2024 Коментарі 0

Колишній міністр оборони т. зв. «днр», реконструктор та ефесбешник Ігорь Стрєлков (Гіркін) після піврічного затримання нарешті отримав судовий вирок: йому дали чотири роки колонії загального режиму «за заклики до екстремістської діяльності».

Суд москви також заборонив Стрєлкову адмініструвати інтернет-ресурси протягом трьох років після звільнення (він тривалий час був автором персонального ТГ-каналу, де достатньо сміливо критикував дії російської влади та рашистського мінубивства – ЗІФ). При цьому суд врахував термін утримання засудженого до СІЗО на стадії слідства – сім місяців. Вирок поки що не набрав чинності і може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Згідно з обвинувальним висновком, 25 травня 2022 року на інтернет-сторінці екс-губернатора Псковської області Євгена Михайлова Стрєлков прочитав про те, що військовослужбовцям корпусу т.зв. «народної міліції днр» не надали грошового забезпечення. Він перевірив цю інформацію своїми каналами, після чого на своїх сторінках у соціальних мережах розмістив пости з посиланням на повідомлення Михайлова. Інший пост стосувався анексованого Криму – щодо можливої його здачі.

Справа щодо Стрєлкова була порушена 18 липня, а через три дні його затримали у москві. Йому висунуто звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ст. 280 КК РФ (заклики до здійснення екстремістської діяльності). Санкція осудної статті передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років. Прокурор просив 4 роки й 11 місяців.

Сам Ігор Стрєлков винним себе не вважає, пояснюючи, що жодного злочинного наміру до здійснення екстремістської діяльності він не мав.

Ігор Стрєлков у 2014 році кілька місяців командував військами самопроголошеної «днр», він називав себе людиною, яка натиснула «спусковий гачок війни» в Україні у 2014 році. Тоді у квітні колишній офіцер ФСБ керував проросійськими бойовими підрозділами на сході України, а з травня до серпня 2014 року обіймав посаду «міністра оборони днр». Керівництво ПВК Вагнера раніше критикувало Стрєлкова за те, що він «здав» українським військам Слов'янськ Донецької області на початку війни на Донбасі.

Суд у Нідерландах у листопаді 2022 року заочно засудив Ігоря Стрєлкова до довічного ув'язнення, визнавши його винним у справі про аварію «Боїнга» авіакомпанії Malaysia Airlines у Донецькій області 17 липня 2014 року. За версією обвинувачення, Стрєлков запросив із росії постачання ЗРК «Бук», з якого згодом збили цей літак.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: